Aktuellt

Aktiv semester

Jag älskar att resa och åker helst till värmen. Regn och rusk finns det alldeles tillräckligt av här hemma. Men ju äldre jag blir desto tråkigare tycker jag att solstolarna blir. Har inte tålamod att ligga som en grillad flintastek i fjorton dagar. Dessutom mår jag inte bra när jag inte får röra på mig! Jag har en handfull drömsemestrar som jag vill göra. Vissa har jag pratat om hur länge som helst och vissa kommer och går. Gemensamt för alla är att de inte är helt lätta att genomföra med barn. Har väl insett att jag behöver vänta 7 år innan resorna kan genomföras. Då är minstingen 10 och förhoppningsvis utrustad med mer tålamod än nu :)

De resor som ligger på min önskelista är:

*Cykla i Toscana (med följebil som transporterar packningen!)
*Vandra i alperna eller pyreneerna.
*Fitnessresor med gruppträning, spa, och andra aktiviteter.
*Scandinavian Training Camp.
*Cykla på Nya Zeeland

Primatravel arrangerar cykel och vandringssemestrar som locker mig massor. Inshape Travel ordnar fitnessresor till Lanzarote och Turkiet. Här kan man välja och vraka bland 12 klasser om dagen samt testa tennis, golf, cykel, mountainbike och squash. Scandinavian Traning Camp erbjuder en välfylld vecka på våren med allehanda aktiviter.

Jag har en drömresa till men den är kanse inte så drömlik… Det är att cykla från Kävlinge till Umeå. En gång för länge sedan bestämde jag mig att jag skulle göra detta tillsammans med min man. Det är en nätt resa på 150 mil. Garanterat mest regn och motvind. Två barn har kommit emellan men jag har inte övergett tanken. Måste bara få ihop det logistik-mässigt med svärföräldrar och barn i följebil…. kanske nästa år?

Så vad händer i sommar då? Det blir två veckor på Sunwing resort på Cypern. En typ av resa som funkar perfekt nu när barnen är små. Och så finns det gym och gruppträning för att stilla mitt träningsbehov. Något för alla helt enkelt :)

2 Kommentarer

 • Svara
  Erik Svedin
  9 december, 2015 kl 16:02

  Hej,
  hur har det gått sedan du skrev artikeln?
  Fler all inclusive eller har ni hunnit med något lite sportigare eller äventyrligt?
  Nu har det säkert kommit ännu fler olika erbjudanden om aktiva resor, även med barn.

  • Svara
   Anna
   9 december, 2015 kl 16:08

   Oj vilket gammalt inlägg du hittat! Barnen är större och vi har blivit lite mer äventyrligare än charterresor till solen. Jag har avverkat 5 training camps till Portugal, löparresor i Kroatien och slovakien och österrike. 2010 cyklade vi till Umeå från Skåne och nu laddar jag för sydafrika till våren. Tack för att du hittade inlägget, det var kul att läsa!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.