Aktuellt

Skräp-frukost

En tanke som slog mig efter helgens hotell-vistelse i Stockholm är varför barnens mat alltid måste vara onyttig? Vi bodde två nätter på Scandic hotell där igelkotten Sigge är barnens figur. Han har lite pyssel till barnen, på vissa hotell har han en lekhörna till barnen, och på frukosten har han en särskild liten hörna med barnens mat. Och vad består då denna frukosthörna av? Jo: fint Siggeporslin, kalaspuffar och formfranska. Har man riktigt ”tur” (vilket vi inte hade) kan man även får pannkakor med sylt….

Är detta maten man ska tanka sina barn med när man vill att dom ska orka en hel dag i Stockholm (eller var som helst…) . Varför kan inte barnen få nyttig mat från Sigge? Varför kan man inte duka upp på ett barnsligt och skojigt sätt men med bra mat. Jag vet inte om mina barn är onormala men dom gillar faktiskt mörkt bröd, nyttigt pålägg, frukt och müsli. Dom behöver inte kalaspuffar för att bli glada. Av kalaspuffar blir dom trötta griniga och inte alls kul att ha att göra med. Precis som jag själv!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.