Aktuellt

Muskler

En sak som förundrar mig är att tjejer på gymmet ofta är livrädda för att få muskler. De går på pump men lastar på lätta vikter för att inte riskera att bli ett livs levande muskelberg. Citat från senaste pumpklassen:

Jag (instruktör): ”..så gör vi några till på vänster ben, så vi får lika stora muskler som på höger… ”

Deltagare: ”men jag vill inte ha större muskler… ”

Men hallå? Hur stor är risken att bli biffig på pump? Som tjej får man kämpa rätt väl för att få muskler i gymmet – och på en pumpklass med många repetitioner är risken än mindre. Och dessutom vad är faran med muskler? Muskler är fint tycker jag! Är mycket hellre muskulös än tanig! Tyvärr har jag världens senigaste muskler, så även om dom är starka så syns dom knappt :(

Muskler gör kroppen fast, de gör att du orkar vardagliga saker bättre, de förbränner energi i vila vilket gör att du kan äta mer (och det är alltid gott!). Så lasta på lite nästa gång!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.