Aktuellt

Träning förebygger bröstcancer

Det finns mängder av bra anledningar till att träna. För många är träningen ett nödvändigt ont för att bli av med några överskottskilon, men träningen har även effekter som är betydligt viktigare än så. Träning motverkar och förebygger nämligen sjukdomar, allt ifrån hjärtkärlsjukdomar till olika typer av cancer.

Svenska Dagbladet refererar idag till en amerikansk studie som publicerats i Archives of Internal Medicine, där forskare genom att studera 110.000 kvinnor under sju års tid klarlagt betydelsen av motion för olika typer av bröstcancer. Slutsatsen är att vissa tumörtyper kan förebyggas genom ansträngande träning 5 timmar i veckan. Tidigare studier har visat att det skulle räcka med en halvtimmes promenad om dagen för att ge samma resultat men enligt senaste undersökningen måste man alltså träna med lite högre intensitet, som t ex löpning, simning eller gympa.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.