Ramlade över dotterns Shape Up och fick ett namn på min kosthållning. Flexitarian är mitt mellan-namn – och trendig är jag visst också.
Artikeln låter mig veta att “trenden alla pratar om stavas FLEXITARIAN”. Dieten för vegetarianen som inte orkar (eller vill) vara vegetarian alltid. Som vill blanda sina vegetariska måltider med en hejdundrandes pulled pork sådär emellanåt. Det innebär det att du “testar dig fram och utesluter kött då och då” får jag förklarat i artikeln. Hur ofta du flexar är helt upp till dig själv.
Men hallå. Är inte ALLA (utom vegetarianer/veganer) flexitarianer? Eller finns det folk som äter kött till morgon, middag, kväll, sju dagar i veckan? Inte ens någon gång äter pasta med ketchup eller pannkakor med sylt?
Jag är i alla fall flexitarian. Inte för att jag någonsin kommer att kalla mig så. Det kändes som en typiskt onödig stämpel på något som typ alla ändå är.
16 Kommentarer
Mia
16 september, 2014 kl 11:10När jag läste rubriken så tänkte jag först att en flexitarian är någon som har svårt att lämna spegeln och mest bara vill stå där och flexa :) Haha.. Håller med dig. Di hittar på så mycket nu för tiden. En får som inte bara vara och äta.
Cairro
16 september, 2014 kl 11:40Jag är verkligen inge flexitrain, äter aldrig vegetariskt utom möjligen pannkakor då. Jag tycker inte om ost på macka vilket gör att jag alltid kör skinka. Jag skulle dock vilja laga mer vegetariskt, med tanke på att den siffran ligger på 0 nu bör de ju inte vara så svårt. Dessutom är många av mina vänner vegetarianer, men för enkelhetens skull blir det alltid fisk då eftersom alla äter det.
Ingmarie
16 september, 2014 kl 19:07macka är vego. ;-)
kalle
22 januari, 2016 kl 13:52? Alla äter fisk. Då är dina vänner inte heller vegetarianer, de är ingenting. Som mest flexiterian, för övrigt tycker jag det är lite underligt att bara slafsa i sig rött kött obehindrat utan att ha slaktat en gris själv.
Mari
16 september, 2014 kl 18:29Alla som inte är vegetarianer borde ju vara flexitarian, i mina öron iaf. Jag är en sådan =)
Ingmarie
16 september, 2014 kl 19:08Haha. Tänk vad de kan hitta på. ;-)
Jojohanna
16 september, 2014 kl 20:37Jag brukar kalla mig för vilterian jag. Men för det äter jag ju som sagt inte viltkött till alla dagens måltider. Inte ens i närheten faktiskt.
Anna
16 september, 2014 kl 20:46Jag träffade en gång en vegetarian som inte åt kött förutom köttbullar och prinskorv, för det tyckte hon var för gott för att avstå. Men hon kallade sig vegetarian. Hon borde ju varit en korvitarian…. eller en julbordian….
Viltarian var ett bra namn. Om man får flexa hur mycket man vill borde man ju få vilta hur mycket man vill också. Allt är tillåtet med rätt stämpel i pannan:)
Rund är också en form!
16 september, 2014 kl 20:39Frukost: Skinka på mackan
mellanmål: Torkat kött
Lunch: Skinkstek
Mellanmål: Överbliven kycklingfile
Middag: Rostbiff
Nä… skojar bara! Jo, de flesta borde vara det. Mer eller mindre i alla fall.
Kram M
Anna
16 september, 2014 kl 20:42Haha. Fast du glömde kalopsen till kvällsmat :)
anneliten
16 september, 2014 kl 22:22Nej, vi behöver inte fler ”kategorier”. Vi kan ju inte ens hantera de vi redan har tänker jag när jag läser om Cairros vänner som alla är vegetarianer men som alla äter fisk ;-)
Intressant nog hade jag inte hört talas om flexitarian innan jag öppnade datorn nu ikväll. Och så plötsligt – på tre ställen samtidigt. Du är tidigt på trenderna du (eller så är det jag som är trög:-))
Anna
17 september, 2014 kl 07:03Haha, så sant! Reagerade också på den :) Å andra sidan (som jag skrev här uppe) så träffade jag en gång en vegetarian som åt köttbullar och korv… Jag flexar vidare jag. Mycket vego, ganska mycket fisk och så den där pulled porken ibland….
anneliten
17 september, 2014 kl 21:46Jag flexar också – med massor av köttlösa middagar. Har Middagsfrids vego-kasse just nu. Var hel-vego i massor av år (1984-1998), men började äta annat när barnen kom.
Sara
17 september, 2014 kl 08:29Nu känner jag mig plötsligt inne, som faktiskt hört uttrycket flertalet gånger det senaste året. :)
Förvisso kan jag hålla med om att vi kanske inte behöver klassificera allt, men samtidigt tycker jag att just begreppet flexitarian är strålande. Det beskriver så mitt i prick oss som ofta äter vegetariskt och är medvetna när det gäller kosthållning och hälsa, men som ändå inte utesluter kött och fisk helt. Jag äter det jag blir bjuden på och lagar någon enstaka gång till kött från djur som fötts upp under KRAV- regler. På restaurang väljer jag vego eller möjligen fisk. Jag är en allätare som medvetet stretar åt det vegetariska hållet, en vegetarian som flexar lite, en flexitarian helt enkelt.
Gert Persson
17 september, 2014 kl 09:36Jag är en ”äter vad jag känner för” ätare.I stort sett allt som inte gör motstånd åker ner.Mest kött fisk och pasta.Frukt gillar jag liksom grönsaker plus glass kakor och andra onyttigheter. :)
Olivia
18 oktober, 2015 kl 21:35Felcitarianer äter till största delen vegetarisk mat men tillåter sig själv att äta kött vid enstaka tillfällen, tex om man är bortbjuden eller bara för att man vill men den största delen av kosten är vegetarisk. Så alla är inte flexitarianer.