Aktuellt

Energi vid långpass

Har haft lite energi liggandes här hemma i väntan på ett ordentligt långpass och igår skulle jag äntligen få tillfälle att provsmaka. Det handlade om:

1) Resorb Sport
”En kolhydrat-elektrolytlösning som förbättrar vattenupptaget vid fysisk träning och därigenom bidrar till att bibehålla uthållighetsprestationen under långvarig uthållighetsträning”.

2) Get Raw:  Toffee & Hazelnut samt Chocolate & Walnut
”Getraw snacks är mjuka, saftiga och smarriga med 100% naturliga ingredienser. Bara råa frukter, nötter och bär, rakt upp och ned, som ger en boost till kroppen. Vi har en tanke bakom precis varenda ingrediens i våra snacks och vi letar över hela världen för att hitta de bästa råvarorna – alltid 100% ekologiska”

För ordningens skull ska jag berätta att jag FÅTT ett paket Resorb Sport medan energibarerna har jag bekostat helt själv.  För 76 kronor sportdryck känner jag mig dock på intet sätt mutad att skriva något fint. Allt är mina ärliga åsikter.  Here goes:

Resorb Sport
Älskar vanlig Resorb (speciellt svarta vinbär) och har klunkat i mig många glas i samband med uthållighetslopp. Utan att titta på innehållsförteckningen.

När jag ska blanda sportdrycken denna gång råkar blicken falla på innehållsförteckningen och jag läser ord som surhetsreglerande medel, smörjmedel (polyetylenglykol), klumpförebyggande medel och sötningsmedel.

Och där stannar det liksom. Vill inte ens testa. Har nämligen ett bättre alternativ hemma. Exercise hydration mix från Scratch Lab:

Exercise Hydration Mix
Frisk, naturlig och god. Och inköpt för egna pengar!

“All natural ingredients you can actually pronounce: cane sugar, dextrose, sodium citrate, real fruit, citric acid, magnesium citrate, calcium citrate, potassium citrate, ascorbic acid (vitamin C). Only real fruit for flavor . No artificial “anything”

Därför har jag inget smakutlåtande om Resorb sport… sorry. Men vill ni smaka så bjuder jag!

Get Raw:
Toffee & Hazelnut. Say no more. Så god att jag inte vill sluta äta. Efter mördarbacken ALLAN igår satt den som en smäck och jag tror det var dess förtjänst att mina ben var gladast i stan hela rundan. Och jag kan nog cykla 12 mil till bara för att få tillfälle att smaka igen!

Chocolate & Walnut. Inte lika pigg i sin smak. Blir lite tung för mig. God men inte lika fantastisk. Cyklar nog bara 10 mil för den…

Summa summarum. Naturligt is da shit. Gott shit!

7 Kommentarer

  • Svara
    traningsgladje
    5 maj, 2013 kl 08:49

    tack för tips – ska kolla upp scratch lab!

  • Svara
    Caroline
    5 maj, 2013 kl 09:11

    Hmm, får nog apa efter dina energi intag, dina ben var ju galet pigga!!

  • Svara
    Lina
    5 maj, 2013 kl 13:19

    Älskar raw barsen! :)

  • Svara
    anneliten
    5 maj, 2013 kl 21:37

    provade get raw lakrits häromdagen. Wow! Så god! Nu cyklar ju inte jag, men om jag gjorde det så skulle jag kunna cykla långt för en.

    • Svara
      Anna
      8 maj, 2013 kl 22:13

      Skeptisk till lakritsen, men jag får ge den en chans….

  • Svara
    Lotta
    8 maj, 2013 kl 21:33

    Get raw lakrits?!?! DEN måste jag leta reda på så jag får en anledning att köra långpass.. ;)

  • Svara
    Anna
    8 maj, 2013 kl 22:14

    Alla anledningar till långpass är bra :) Lova att rapportera om du hinner före mig!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.