Måste bara dela med mig. Av de mest fantastiska köttbullarna utan kött. Vore det inte för färgen hade jag inte märkt någon skillnad. Så himla gott.
Så här (4 portioner):
100 g finmixad mandel
1,5 dl finriven parmesanost
1,5 dl ströbröd
2 msk riven gul lök
1 tsk salt
0,5 tsk peppar
3 ägg
2 msk vatten
Grönsaksbuljong att koka i
Smör att steka i
Blanda alla ingredienser och forma till bollar. Ta ungefär en rågad tesked per boll. De sväller vid kokningen sen.
Koka upp grönsaksbuljongen och lägg i bollarna. Koka 6-7 minuter.
Ta upp bollarna med hålslev och låt rinna av. Stek sedan i smör, 2-3 minuter, tills de får en gyllenbrun färg.
Servera med vad som helst som vanliga köttbullar passar till. Vi valde grönsaker i ugnen, blomkål, hemmagjord tomatsås och mozzarella.
Lyx på en torsdag som blev rest-lyx på en fredag lunch.
(Och vill du lura en köttfantast tror jag det funkar med lite soja i. För ärligt är det bara färgen som avslöjar! )
5 Kommentarer
Linatriathlet
19 april, 2013 kl 14:37Detta recept tar jag och sparar! Tack för tipset! :)
Johan
19 april, 2013 kl 16:20Kommer receptet från Island? ;-)
Anna
19 april, 2013 kl 20:18Hehe, ja förmodligen :)
Malins melodi
19 april, 2013 kl 19:22Åh, låter himla smarrigt. Har annars kommit på att man kan luras genom att göra saker på ”nötfärs”, dvs inte på nöt som i mu utan som i nötter. Mums!
Ingmarie
20 april, 2013 kl 22:31”Gilla-knappen” direkt. :-)