Vilket är bäst? Originalet eller raw food?
Jag tycker raw food är jättespännande och dessutom väldans gott. Som nötoman är ju raw food-efterrätterna lite av himmelriket. Nötter i alla former och konsistenser.
Ändå är jag lite skeptisk till raw food-semlan. Ja ni vet, vanliga hederliga semlor ÄR ju det bästa som finns. Och jag har svårt att se att den kan bli bättre som raw food.
Men om jag väljer att se den som ett komplement istället för en ersättare så kan det nog funka. Dvs att jag kan äta FLER semlor om jag blandar upp med lite rawfood-semlisar ibland. Då kommer ju saken i ett annat läge.
Här är receptet jag ska testa. Jag hoppas den är godare än den ser ut. För visst ser den lite lite blöt ut?
18 Kommentarer
Johan
11 februari, 2013 kl 17:26Hmmmm. Är det gröt mellan något jag inte vill skriva här? Man äter ju lite med ögat. Liknar inte en semla, något annat men inte en semla…. Hoppas verkligen för din skull att den är godare än den ser….
Anna (orka mera)
12 februari, 2013 kl 14:14Haha, nej vacker är den inte. Och kan aldrig ersätta en riktigt semla. Men jag tänkte testa för kul skull :)
Linatriathlet
11 februari, 2013 kl 17:39Spännande! Semlorna vi har på jobbet är halv raw :) surdegsbulle och raw mandelmassa som är toppen! Ska bli kul och höra om dessa blir goda! :)
traningsgladje
11 februari, 2013 kl 17:57ser fram emot omdöme på detta. :)
Tina
11 februari, 2013 kl 18:38Spännande! Var vegan en period mest på test men semla var en av orsakerna att jag la ner, alternativet var inget vidare! Nästa gång jag ger mig på vegankosten ska jag vara lite mer selektiv, och äta vanlig semla när den dagen kommer – tror det, liksom rawfood som livsstil, håller längre då. Men alltid kul att prova – det kanske blir succé med rawfoodsemla:)
Anna (orka mera)
12 februari, 2013 kl 14:15Jag gillar ju nötter i alla former så jag tvivlar inte på att den är god. Men det är ju ändå inte samma sak…. Jag lovar att rapportera!
föräldrafitness
11 februari, 2013 kl 18:51Jag gillar att prova nytt, så jag tackar för tipset. Men snygg var den inte…
Snorkkis
11 februari, 2013 kl 19:42Ja den ger ju ett något skeptiskt intryck. Jag vill mest åt mandelmassan så jag tror jag ska göra en omgång till av mandelmassa (kanske testa detta recept!) och äter med grädde :)
Jenny
11 februari, 2013 kl 20:41Nja…ser inte god ut alls faktiskt:)
Vevve
11 februari, 2013 kl 21:27Gillar inte semla alls, men om jag var tvungen skulle jag välja den raw en..kan inte vara värre en den vanliga
Anna (orka mera)
12 februari, 2013 kl 14:16Gillar inte semla? Hur är det möjligt? Det är ju det bästa som finns :)
Malin
11 februari, 2013 kl 22:43Ser ju inte så semlig ut. Men receptet åter gott.
Bodystore lockade med ”nyttiga semlor” idag också, recept alltså, men jag tänkte lite som du på nåt vis. Semlor ska ju vara semlor, de SKA ju liksom inte vara nyttiga. Då är de ju inte semlor :-)
Magnus
12 februari, 2013 kl 10:41Den ser ju äcklig och hemsk ut – bara för att något är lite nyttigare än något annat betyder det ju inte att man måste äta eller måste tycka om det…. Det har gått lite inflation i det hela. Som någon skrev längre upp, man äter ju lika mycket med ögat som med munnen…
Anna (orka mera)
12 februari, 2013 kl 14:19Håller med, äcklig och hemskt ser det ut. Men jag tror det är gott! Återkommer med rapport :)
dorropettersson
12 februari, 2013 kl 11:40Nä riktigt semla ska det vara. Jag äter en om året och då kan det allt få vara en riktig.
Anna (orka mera)
12 februari, 2013 kl 14:21Ja ska man välja tar jag också en vanlig! Den här är mest som kul experiment! Men så äter jag ju fler än en om året också…
ida
12 februari, 2013 kl 15:59Jag tycker det låter fnatstiskt gott! Detta ska verkligen prövas! :)
Gert
12 februari, 2013 kl 18:49Den kanske smakar bättre än den ser ut.Det måste den göra om den skall vara ätbar.:)
Jag tror ändå den vanliga semlan är bäst.Dock inte för det som var midja förut på mig.