Test av produkter

Test av kompressionstights – Craft Delta compression long tight

På helgerna snurrar jag runt på orienteringstävlingar med lilla tjejen. Och lika säkert som man hittar träd i skogen så hittar man Peter Puke i sitt tält. Peter säljer orienteringsgrejer. Eller löpargrejer kan man väl säga. Med terrängfokus. Mina senaste tillskott  i skohyllan (Salming Distance och Icebugs) har inhandlats av Peter.  Peter har också en webshop som man kan hitta här.

Peter har förärat mig ett par Craft kompressionstights för att recensera på hans Facebooksida. Och eftersom jag är så snäll låter jag såklart er ta del av recensionen också. Here goes:

Foto 2015-03-13 15 34 40

Att kompressionstights ska vara tighta hör ju liksom till. Att få på sig tightsen blir därför ett äventyr i sig. Jag har valt storlek S som jag ALLTID har (utom i vissa fall XS) men ändå har jag svårt att få upp dem den sista biten i grenen. Det krävs lite akrobatik innan de sitter på plats.

Tightsen har en bred linning som är grymt skön och även fast byxorna sitter tight överallt i övrigt så är det inga problem i midjan, det går fortfarande alldeles utmärkt att andas! Den breda linningen gör att den inte skär in vilket är vanligt på andra modeller.

Byxorna har en nyckelficka baktill som rymmer just EN nyckel. Kanske möjligtvis en peng också men ingen energi eller telefon. Lite synd då den breda linningen hade kunnat haft utrymme för en större ficka.

Utseendemässigt tycker jag de är jättefina. Mina är svart med lila men det finns även med rosa. Mönstret består av prickar/pixlar som drar tankarna till en New York-natt. Kul med nytt och fräscht.

Kompressionen ska vara graderad så att det är mer tryck runt vader och mindre runt låret. Jag vet inte om jag kan känna just det, jag tycker det trycker ganska lika överallt. Känslan av att de inte sitter riktigt högt i grenen återkommer när jag springer min första provtur. Som att jag vill dra upp dem. De har dock inte kasat i midjan, det är som jag vill dra upp dem från knäna. När jag testspringer en andra gång drar jag upp mer tyg hela vägen nerifrån vaderna och då känns det bättre.

Summa summarum: en riktigt snygg byxa med bra passform och spännande detaljer. Kompressionen är ganska hård så det krävs lite arbete för att få byxorna att sitta där de ska. Ligger du precis mellan två storlekar hade jag valt den större för bättre komfort, även om man då kanske tullar lite på kompressionen. Men det är ju en smaksak hur mycket tryck man vill ha.

3 Kommentarer

 • Svara
  Camilla Johansson
  7 april, 2015 kl 13:40

  Snygga brallor, ser sköna ut!

 • Svara
  Cecilia
  7 april, 2015 kl 16:00

  De var verkligen snygga :)

 • Svara
  Mari
  7 april, 2015 kl 16:18

  Förbaskat snygga =)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.