Jag blev dissad för min rawfood-semla och möjligen kan dessa skapelser också dra tanken till bajskorvar. Men låt er inte förledas. Det här var det godaste på mycket länge!
Botten:
1 dl naturella cashewnötter
0,5 dl jordnötssmör (inte SKIPPY då, utan sånt med bara jordnötter och salt!)
2 msk honung
0,5 tsk vaniljpulver
En nypa havssalt
Mixa cashewnötter till fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och kör till en smidig massa.
Dela degen i 6-8 bitar och forma avlånga bars som du lägger på en tallrik täckt med bakplåtspapper. Låt stå i frysen.
Fyllning:
10 medjool-dadlar urkärnade
1 msk kallpressad kokosolja, flytande
0,5 tsk vaniljextrakt
En nypa havsalt
1 dl jordnötter, saltade och rostade
Gör fyllningen genom att mixa dadlar, kokosolja, vanilj och salt till en slät smet. Vänd ner jordnötterna i fyllningen.
Ta fram bottnarna och fördela fyllningen ovanpå. Plasta dem väl och låt stå i frysen i 2 timmar eller tills fyllningen stelnat.
Täcke:
100 g mörk choklad, 70%
Smält chokladen i vattenbad och häll/pensla över bitarna. Stå kallt i 10 minuter.
Så här såg de ut i boken! OK, jag erkänner, lite aptitligare utseendemässigt! Men det är insidan som räknas…
17 Kommentarer
Mia
27 januari, 2015 kl 12:37Men JA så gott! Får jag göra en beställning på 91? :)
Anna
27 januari, 2015 kl 21:04Haha, så gärna. Men du får ha ett halvårs framförhållning :)
Träningsblogga
27 januari, 2015 kl 12:58Så himla gott!
Kanske kan få bli ett projekt till helgen :)
Helena
27 januari, 2015 kl 15:40Mums, måste testas :)
caroline
27 januari, 2015 kl 17:23Kommer gärna på smakprov ;)
Anna
27 januari, 2015 kl 21:04Du får smaka nästa laddning!
Mari
27 januari, 2015 kl 20:28Jäklar. Måste testa. Ser ljuvligt ut :)
Petra
27 januari, 2015 kl 20:47Ser gott ut. Men jag tål ej nötter!! Varför finns inget sånt här utan de. Suck!!
Anna
27 januari, 2015 kl 21:02Aj vad jobbigt! Hade inte överlevt en halv förmiddag utan nötter :)
Christian Eriksson
27 januari, 2015 kl 21:37Som certifierad Snickersberoende så måste jag också testa, och som utbildad konditor måste jag tyvärr meddela att mina kommer att bli mycket snyggare ;) Men det är självklart smaken som räknas.
Anna
28 januari, 2015 kl 08:31Haha, en konditor! Nu nästan skäms jag för mina skapelser
Nina
28 januari, 2015 kl 10:46OMG!
(och då pratar jag inte om ”utsidan” utan om insidan ;))
minatraningstajts
28 januari, 2015 kl 15:00Mmmmmmmm så gott!!!
ultrabrdo
28 januari, 2015 kl 19:44Gud så bra tips! Tumme upp från Norr. De där blir helgens uppgift.
Malin
30 januari, 2015 kl 12:30Men åh, gött! Ska också testa! :)
MikaelE
2 februari, 2015 kl 08:42Det blev dubbel sats igår. Omnomnom
Anna
2 februari, 2015 kl 08:53Smart drag att baka dubbel sats på en gång. Den första liksom bara försvann….