Recept

Snickerslycka!

Jag blev dissad för min rawfood-semla och möjligen kan dessa skapelser också dra tanken till bajskorvar. Men låt er inte förledas. Det här var det godaste på mycket länge!

Foto 2015-01-27 10 51 45 Så här såg mina ut…

Botten:
1 dl naturella cashewnötter
0,5 dl jordnötssmör (inte SKIPPY då, utan sånt med bara jordnötter och salt!)
2 msk honung
0,5 tsk vaniljpulver
En nypa havssalt

Mixa cashewnötter till fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och kör till en smidig massa.
Dela degen i 6-8 bitar och forma avlånga bars som du lägger på en tallrik täckt med bakplåtspapper. Låt stå i frysen.

Fyllning:
10 medjool-dadlar urkärnade
1 msk kallpressad kokosolja, flytande
0,5 tsk vaniljextrakt
En nypa havsalt
1 dl jordnötter, saltade och rostade

Gör fyllningen genom att mixa dadlar, kokosolja, vanilj och salt till en slät smet. Vänd ner jordnötterna i fyllningen.
Ta fram bottnarna och fördela fyllningen ovanpå. Plasta dem väl och låt stå i frysen i 2 timmar eller tills fyllningen stelnat.

Täcke:
100 g mörk choklad, 70%

Smält chokladen i vattenbad och häll/pensla över bitarna. Stå kallt i 10 minuter.

2015-01-27 11.07.52 Så här såg de ut i boken! OK, jag erkänner, lite aptitligare utseendemässigt! Men det är insidan som räknas…

17 Kommentarer

  • Svara
    Mia
    27 januari, 2015 kl 12:37

    Men JA så gott! Får jag göra en beställning på 91? :)

    • Svara
      Anna
      27 januari, 2015 kl 21:04

      Haha, så gärna. Men du får ha ett halvårs framförhållning :)

  • Svara
    Träningsblogga
    27 januari, 2015 kl 12:58

    Så himla gott!
    Kanske kan få bli ett projekt till helgen :)

  • Svara
    Helena
    27 januari, 2015 kl 15:40

    Mums, måste testas :)

  • Svara
    caroline
    27 januari, 2015 kl 17:23

    Kommer gärna på smakprov ;)

    • Svara
      Anna
      27 januari, 2015 kl 21:04

      Du får smaka nästa laddning!

  • Svara
    Mari
    27 januari, 2015 kl 20:28

    Jäklar. Måste testa. Ser ljuvligt ut :)

  • Svara
    Petra
    27 januari, 2015 kl 20:47

    Ser gott ut. Men jag tål ej nötter!! Varför finns inget sånt här utan de. Suck!!

    • Svara
      Anna
      27 januari, 2015 kl 21:02

      Aj vad jobbigt! Hade inte överlevt en halv förmiddag utan nötter :)

  • Svara
    Christian Eriksson
    27 januari, 2015 kl 21:37

    Som certifierad Snickersberoende så måste jag också testa, och som utbildad konditor måste jag tyvärr meddela att mina kommer att bli mycket snyggare ;) Men det är självklart smaken som räknas.

    • Svara
      Anna
      28 januari, 2015 kl 08:31

      Haha, en konditor! Nu nästan skäms jag för mina skapelser

  • Svara
    Nina
    28 januari, 2015 kl 10:46

    OMG!
    (och då pratar jag inte om ”utsidan” utan om insidan ;))

  • Svara
    minatraningstajts
    28 januari, 2015 kl 15:00

    Mmmmmmmm så gott!!!

  • Svara
    ultrabrdo
    28 januari, 2015 kl 19:44

    Gud så bra tips! Tumme upp från Norr. De där blir helgens uppgift.

  • Svara
    Malin
    30 januari, 2015 kl 12:30

    Men åh, gött! Ska också testa! :)

  • Svara
    MikaelE
    2 februari, 2015 kl 08:42

    Det blev dubbel sats igår. Omnomnom

    • Svara
      Anna
      2 februari, 2015 kl 08:53

      Smart drag att baka dubbel sats på en gång. Den första liksom bara försvann….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.