Spenatlasagne

Fick önskemål om att dela med mig av recept på dotterns köttfria önskemiddag och här kommer det: en smarrig vegetarisk lasagne med spenat!
 2014-06-05 12.33.32

4 personer

1 paket fryst hackad spenat, 250 g
1 stor gul lök
1 msk olivolja
Lasagneplattor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

OSTSÅS:
100 g Västerbottensost
4 dl mjölk
10 soltorkade tomater
Färsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina spenaten. Skala och hacka löken. Krama ur spenaten och fräs den tillsammans med löken i olivoljan i en stekpanna. Tillsätt salt och grovmalen svartpeppar.
2. Mixa Västerbottensost, mjölk, oregano och soltorkade tomater. Krydda med salt och peppar.
3. Varva ostsås, lasagneplattor och spenat i en gratängform, i flera omgångar. Avsluta med ostsås överst. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

SERVERA MED:
Sallad på rivna morötter och äpple samt rostade pumpafrön!

Smaklig spis!

3 Kommentarer

  • Svara
    Lotta
    7 juni, 2014 kl 16:37

    Mums!

  • Svara
    Lina
    7 juni, 2014 kl 21:03

    Så himla gott det låter!! :)

  • Svara
    Andreas
    7 juni, 2014 kl 22:23

    Det där ser faktiskt ganska smarrigt ut!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.