Kiviks lilla råa är ett fantastiskt raw food-ställe i Kivik. Dess enda nackdel är att man aldrig vet om eller när de har öppet… (Vet fler än en som kört dit bara för att hitta stället stängt, trots att det skulle varit öppet enligt hemsidan!)
Anyway. Vill man vara säker på att få äta kan man ju fixa maten själv med hjälp av deras recept.
Blåbärs- och carobpudding alltså. Enkelt, snabbt och vansinnigt gott:
1 avocado
0,3 dl carob
1 dl frysta blåbär
0,5 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
0,75 msk kokosolja
Mixa!
Kokosen bildar helt underbart krispiga bitar i “glassen”. Me like a lot!
8 Kommentarer
lina
24 juni, 2013 kl 20:18Mums, älskar blåbär, låter väldigt gott!
Löpning & livet
24 juni, 2013 kl 21:06Jag tycker carob smakar lite mysko. Och vaniljpulver inget. Fast jag kanske bara valt fel märken??
Tycker iofs att 0,5 tsk vaniljsocker är så lite att jag lika gärna kan äta det så det skulle iofs inte vara nåt problem. Och kakao går det ju också välja ist för carob om man inte är så noga med titlarna :) Det låter dock som ett väldans gott recept!
Anna
24 juni, 2013 kl 21:21Det smakade mest blåbär, kände inget konstigt från varken caroben eller vaniljen. Det jag gillade mest var faktiskt kokos-krispet, det var liksom en helt ny upplevelse. Den ska jag experimentera med i fler recept!
anneliten
25 juni, 2013 kl 09:26Vad då kokos-krisp? ser bara kokosolja i receptet.
Anna
25 juni, 2013 kl 09:42Kokosoljan fryser i sällskap av de iskalla blåbären och slås sönder till små bitar i mixern. Jättekrispigt och gott!
Andreas
24 juni, 2013 kl 22:06Blåbär is the shit! (:
Elisa
2 september, 2013 kl 22:35Gjorde inte exakt receptet – blev lite på måfå pga stressig kväll och lillasyrra som aldrig diskar något efter sig = finns ju aldrig ett mått eller skål rent när man besöker mamma!
Blev 1/2 avocado, 75g blåbär, 15g kakao, 10g kokosolja – och jag kommer för evigt hylla dig till skyarna!!
Kan berätta detta för dig:
jag är en tjej som bokstavligt kan äta oändligt OÄNDLIGT – både mat och sött. äter tills jag typ spricker och fortsätter ändå vara sugen. börjar jag äta sött så kan jag forsätta till 3-4 på morgonen – och slutar bara då för att man mer eller mindre måste för att ”få” äta något nästa dag utan att ha ätit dygnet runt i två dagar utan att ens sovit emellan.
inte alltid är det så – men händer ofta.
Min poäng är väl att det är svårt att hitta något som tillfredställer alla smaklökar utan att man fortsätter resten av kvällen och ofta in i natten att äta för att bli nöjd och känna att kvällen ”är gjord” typ
Detta är… mörkchoklad, ljuschoklad, krämigt, glasskallt – och ändå nyttigt.
Hur i helskotta lyckades du med detta?! :)
Kan ju inte säga att det kommer lösa allt för mig – men asså… <3
Anna
3 september, 2013 kl 08:47Kul att du gillade det och att det funkade för dig. När det gäller avokado kan man hitta på hur mycket kul som helst. Så experimentera och hoppas du hittar fler saker som fungerar och som inte triggar ditt sötsug. Får du inte bukt på kvällssuget på egen hand kan det nog vara en idé att ta hjälp av någon då det låter som ditt kvällsätande har gått lite överstyr. Men som sagt. Kul att det funkade och hoppas du hittar fler alternativ som fungerar!