Recept

Granola

Vet egentligen inte vad skillnaden är mellan granola och vanlig hederlig müsli. Men granola känns lite trendigare så vi kallar den väl så. Dotterns skapelse som tog 20 minuter att slänga ihop och ungefär lika lång tid innan den var uppäten…

image
Foto: Amanda Nystedt

Blanda 3 äggvitor, 1 msk rapsolja och 2 msk honung.

Blanda i 4 dl havregryn, 2 dl valfria hackade nötter/mandlar och 1 dl kokosflingor.

Sprid ut smeten på bakplåtspapper och sätt in i ugnen (175 grader) i ca 15 minuter tills granolan blivit gyllenbrun.  Rör om en gång under tiden.

Låt svalna och hacka i torkad frukt efter tycke och smak. Här hemma blev det torkade aprikoser denna gång. Och en näve pumpafrön för lite extra krisp.

Så där gott att man kan äta den med sked utan tillbehör… 

4 Kommentarer

  • Svara
    Jenny
    21 maj, 2013 kl 19:37

    Grymt tips, jag ska precis fixa muslin nu och måste naturligtvis testa detta!

  • Svara
    Johanna
    21 maj, 2013 kl 21:09

    Vet inte heller vad skillnaden mellan granola och vanlig mysli är :D

    Men receptet lät gott!

  • Svara
    Lisa
    21 maj, 2013 kl 22:38

    Jag tror att skillnaden är att granola är bakad och müsli är rå (om man kan säga det om gryn….). Så verkar det vara här i USA iaf.

    • Svara
      Anna
      22 maj, 2013 kl 10:24

      Ahhh, det verkar logiskt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.