Vet egentligen inte vad skillnaden är mellan granola och vanlig hederlig müsli. Men granola känns lite trendigare så vi kallar den väl så. Dotterns skapelse som tog 20 minuter att slänga ihop och ungefär lika lång tid innan den var uppäten…
Foto: Amanda Nystedt
Blanda 3 äggvitor, 1 msk rapsolja och 2 msk honung.
Blanda i 4 dl havregryn, 2 dl valfria hackade nötter/mandlar och 1 dl kokosflingor.
Sprid ut smeten på bakplåtspapper och sätt in i ugnen (175 grader) i ca 15 minuter tills granolan blivit gyllenbrun. Rör om en gång under tiden.
Låt svalna och hacka i torkad frukt efter tycke och smak. Här hemma blev det torkade aprikoser denna gång. Och en näve pumpafrön för lite extra krisp.
Så där gott att man kan äta den med sked utan tillbehör…
4 Kommentarer
Jenny
21 maj, 2013 kl 19:37Grymt tips, jag ska precis fixa muslin nu och måste naturligtvis testa detta!
Johanna
21 maj, 2013 kl 21:09Vet inte heller vad skillnaden mellan granola och vanlig mysli är :D
Men receptet lät gott!
Lisa
21 maj, 2013 kl 22:38Jag tror att skillnaden är att granola är bakad och müsli är rå (om man kan säga det om gryn….). Så verkar det vara här i USA iaf.
Anna
22 maj, 2013 kl 10:24Ahhh, det verkar logiskt!