Recept

Chokladmousse på en tisdag?

Photo 2012-08-28 22 04 26 (HDR)

Jag gillar tanken på efterrätter som är tillräckligt nyttiga för att ätas lite närsomhelst. Igår åt vi chokladmousse till kvällsmat.

Till 2 pers:

1.5 banan
1 mogen avokado (tumma inte på det där med MOGEN. Den måste vara mjuk!)
3 msk hasselnötssmör
4 msk kakao
1 nypa havssalt

Mixa. Häll upp i glas och låt stå en halvtimme i kylen. Toppa med något gott.

Vi toppade våra med tärnad nektarin. Fantastiskt gott!

10 Kommentarer

 • Svara
  Föräldrafitness
  29 augusti, 2012 kl 08:24

  Det ska jag testa, måste vara riktigt gott.

 • Svara
  Lina
  29 augusti, 2012 kl 12:24

  måste provas!!! tack för tipset!

 • Svara
  Desirée
  29 augusti, 2012 kl 12:39

  Mmm, det lät gott!! Får nog ta och testa den nån dag :)

 • Svara
  Lotta
  29 augusti, 2012 kl 18:08

  Lovely! Attans att vi inte har något hasselnötssmör hemma..

 • Svara
  Annie
  30 augusti, 2012 kl 08:45

  Den tanken gillar jag med! Gör hälsosamma desserter flertalet gånger i veckan :)

 • Svara
  Västgötskan
  30 augusti, 2012 kl 11:45

  Lät ju riktigt smaskigt! :-D

 • Svara
  Ida
  4 september, 2012 kl 16:23

  Låter ju supermumsigt! Kan man byta ut hasselnötssmöret mot något annat? Är nämligen allergisk mot nötter…

 • Svara
  Lotta
  9 februari, 2013 kl 00:34

  Nu har jag äntligen testat det här. Grymt besviken faktiskt, nästan inte ens ätbart förrän jag blandat i ganska mycket socker och en skvätt grädde – och jag gillar inte speciellt mycket sött. Och det smakade alldeles för mycket banan för min smak. Vad använde du för hasselnötssmör? Jag tror att jag kanske använde alldeles för nyttigt, osötat hasselnötssmör som annars skulle ha gett sötma. Fast det smakade fortfarande alldeles för mycket banan, trots att jag bara använde ungefär hälften så mycket banan som receptet sa. Jag trodde verkligen på det här, men får nog testa ett annat recept på chokladmousse med avokado nästa gång..

  • Svara
   Anna
   9 februari, 2013 kl 08:03

   Va??? Har vi gjort samma? Jag använde använde också osötat hasselnötssmör (kung markatta tror jag). Hade du en övermogen (eller jättestor) banan? Och var avokadon så där supermjuk och len?

   Om jag fattar det rätt tyckte du att den var för osöt, men för mycket banan? Att du tog bort hälften av bananen gör den ju osöt. Då hade jag lagt till agave istället.

   Sen ska tilläggas att jag älskar fett och inte sött, så det kan hända att andra upplever den lite för osöt (men det är ju där frukten på toppen kommer in!

   Eller så är smaken helt enkelt som baken :)

 • Svara
  Lotta
  9 februari, 2013 kl 20:12

  Ja.. Jag hade verkligen väntat mig att gilla den så blev förvånad.

  Jo, jag gillar oxå fett mer än sött (fast salt mest av allt), och gillar riktigt mörk bitter choklad osv. Inser ju att moussen blir mindre söt av att jag minskade på banan (och hade inte heller övermogen banan eftersom det är bland det äckligaste jag vet), men eftersom jag ändå tyckte att det var för mycket banansmak så hade det ju liksom inte hjälpt med mer banan heller, bara blivit på ett annat sätt. Avokadon var alldeles perfekt så det var inte den det var fel på, jag använde oxå kung Markattas hasselnötssmör och det är ju inte alls så sött som sådant ”vanligt”. Får köpa hem agave till nästa gång, eller använda mer honung – fast jag vill inte att honungen ska ta över för mkt heller.

  Den var faktiskt lite bättre i dag, som att den stått till sig lite, och banansmaken inte fullt så framträdande. Men jag tror allt hade varit frid och fröjd om jag hade stått ut med banansmaken och haft i det som det skulle.. ;)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.