Test av produkter

Fint ska det va!

Sedan e-mailen uppfanns är det väldigt sällan man får rolig post. Ett vanligt vykort med frimärke kan göra mig jätteglad, och då kan ni ju gissa hur det känns i själen när man får flaskpost och kokosnötter i brevlådan!

mmaaammmasvartivit

Så här är det. Fredrik Paulún har uppfunnit kokosvattnet. Eller det har han ju såklart inte. Men han har paketerat det och marknadsfört det med affärsmässig hand. Så där som bara han kan.

Resultatet? Tre olika drycker. En naturell och två smaksatta (mango/passion samt ananas/guava). Den naturella drycken består till största delen av kokosvatten från ung kokosnöt (en sån där grön, inte den bruna lurviga), men även lite salt och citronjuice. De smaksatta alternativen består av ca hälften kokosvatten och hälften fruktjuice.

Kokosvattnet ska ha en bra balans av kolhydrater och elektrolyter och passa bra som återhämtningsdryck för att återställa vätskebalansen efter träning eller under en varm sommardag.

So far so good. Fint i teorin. Men på samma sätt som jag har svårt att dricka spenatsmoothie (fast jag vet att jag borde) har jag svårt att få i mig kokosvattnet. Det smakar helt enkelt inte bra.

Det naturella gav hela smakpanelen (familjen) kräk-känslor och lätt illamående. Ni vet som att dricka saltvatten. Utspädd med fruktjuice blev det helt klart bättre, men också sötare förstås.

Jag dricker ju inte juice (pga jag har svårt med söta drycker),men skulle jag göra det hade jag kunnat tänka mig mango/passion-drycken eller ananas/guava. De är helt ok.

Tills vidare får jag försöka komma på något bättre sätt att få i mig kokosvatten. För jag inbillar mig ändå någonstans att det är bra.  Kanske i spenatsmoothien…

8 Kommentarer

 • Svara
  9kilofett
  27 april, 2012 kl 14:19

  Spenat och kokos låter inte som en göttig kombo du… :P

 • Svara
  Fröken Fräken
  27 april, 2012 kl 16:24

  Jag har försökt så många gånger med det där piiip koksvattnet, särskilt i samband med bikram yoga. Men jag kan verkligen inte få ner det, det är något gruvligt kvalmigt med det och det verkar inte som att gamle Paulun har lyckats avhjälpa det om jag förstår dig rätt…

 • Svara
  Lotta
  27 april, 2012 kl 17:47

  Alltså, jag har svårt med den kokosyoghurt man kan köpa i Thailand som är gjord på färsk kokos, alltså inte torkad riven kokosnöt, det blir oxå kräkkänslor så jag tror knappast det där är nånting för mig..

 • Svara
  Ingmarie
  27 april, 2012 kl 22:52

  Håller med dig men har ”kommit på” att om jag dricker den riktigt kall så är den MYCKET godare.

 • Svara
  Askan
  28 april, 2012 kl 20:35

  Är den neutrala Helt neutral? Kul med såna på svenska marknaden, jag tycker väldigt mkt om kokosnötsvatten nämligen. Har kommiti kontakt med det genom jobbet, finns en brasiliansk produkt som är riktigt god. Vi delade ut den på en mässa, hälften älskade den och hälften tyckte den var äcklig :)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  29 april, 2012 kl 14:26

  9kilofett – näää, det har du rätt i :)

  Fröken Fräken – nej det framkallar obehagliga känslor. Speciellt det naturella. Samtidigt som jag vill ha det naturellt kan jag verkligen inte få ner det!

  Lotta – nej, då ska du nog hålla dig undan :)

  Ingmarie – kanske ska testa med några isbitar i…

  Askan – nej det var 97% kokosvatten och resten salt och citronjuice. Du är den första som jag hört tycker om det… imponerande. Det kanske går att lära sig ?

 • Svara
  Nanna
  2 maj, 2012 kl 17:55

  Första gången jag testade kokosvatten var i Filippinerna. Det var en helt annan upplevelse att stå i djungeln och sörpla med ett sugrör direkt ur nöten, här i Sverige blir det tyvärr inte lika bra. Håller med Ingmarie, om man dricker den kall går den ner lite lättare. ;-) Men varför tillsätta salt? Det ska ju vara inkluderat naturligt.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  2 maj, 2012 kl 22:38

  Nanna – jag fick en kokosnöt också. Ska testa den och se om den är godare, utan tillsatt salt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.