En liten aptitretare i form av linfrökex i två olika varianter. Som pålägg två röror: en röra på rucola, mandel och aprikos samt en röra på cashew, paprika, tomat och curry:
Huvudrätterna på buff’én bestod av rödbetsbiffar, zucchinipasta med cashewpesto, nötfärs (!) med tacosmak, tomatsås, avocado, och en sallad på rödkål, rödbetor, alger, broccoli, oliver och valnötter.
Till efterrätt en underbar päronpaj med smulor av mandel, kokos, dadlar. Toppat med choklad! Den andra efterrätten (vårt försök!) var mest äcklig. En valnöt/mandelbotten med apelsin samt ett täcke av blåbär och banan. Blev bara slafs…
Förutom sistnämnda paj, blev det riktigt lyckat!
12 Kommentarer
Carina
24 oktober, 2011 kl 07:50Ser läckert ut! Jag tycker att det är väldigt spännande med Rawfood, men de i min omgivning är väldigt skeptiska…. hade velat prova mer. Måste våga helt enkelt! Gillar dina barn rawfood? Kul och inspirerande blogg du har!
/Carina
Ulrika
24 oktober, 2011 kl 09:24Smaskens! Jag har personlig erfarenhet av zucchinipasta med cashewpesto och det är smaskens (speciellt med oliver på toppen.)
Sarah
24 oktober, 2011 kl 13:14Tack för senast! Jag tycker vi gjorde det riktigt bra!
Linda
24 oktober, 2011 kl 19:57Ser häftigt ut! Kan du inte göra något sådant spännande till lördag? :D
Sara
24 oktober, 2011 kl 20:29Åh vad mycket gott! Var det ett gäng kompisar som hade knytis?
Anna (orka mera)
24 oktober, 2011 kl 22:23Carina – stora tjejen äter det mesta. Minstingen (8år) är lite kinkigare, så då kan man behöva en reserv-pannbiff att slänga fram :) Testa dig fram, det finns helt underbart goda grejer. Efterrätterna gillar även den lilla. Nötbollar av olika slag funkar alltid!
Ulrika – mmm! Kan aldrig bli fel!
Sarah – tack själv. Blev mycket nöjd. Kan säga att vi lätt hade den lyxigaste matlådan på handbollen dagen efter. Grannarna bredvid åt Brago och Mer…
Linda – hade jag kunnat, men då hade nog de flesta tyckt jag var galen… ska fundera på det :)
Sara – det var svägerskor och svåger och en bebbe. Vi gjorde alla varsin förrätt, huvudrätt och efterrätt och sen blandade vi hej vilt! Riktigt smarrigt!
Ingmarie
24 oktober, 2011 kl 23:06Jösses! Du(ni) skulle ju kunna öppna egen Raw Food restaurang! Häftigt!
Carina
25 oktober, 2011 kl 10:46Jag får helt enkelt ta och göra det. Gör ofta diverse smoothies till frulle. Har provat raw-bollar flera gånger och några andra efterrätter. Min lilla på 2,5 år älskar bollarna och det är bra. Mycket bättre än andra skräp-kakor och godis. :) Dags att ge sig på maträtterna också!
Anna (orka mera)
25 oktober, 2011 kl 13:30Ingmarie – haha,det hade varit nått. I Kävlinge. Vi hade inte fått en enda kund… :)
Carina – det tycker jag! Och lova att rapportera om du får till något gott :)
mammaspring
25 oktober, 2011 kl 17:37det ser supergott ut…. varför kan det inte vara möjligt att känna smaker online?
Vilda Rosenblad
7 november, 2011 kl 11:26Oj vilken fin middag! Kävlinge är redo för mer ;-) (eller snart kanske, om du bjuder massa grannar nästa gång)
Anna (orka mera)
7 november, 2011 kl 14:47Vilda – ja det var kalasgott! Och nu hittade jag din hemsida också. Jättespännande!!!