Den som tror att sallad per definition är isbergssallad, tomat och gurka är fel på det. Idag åt jag den ljuvligaste sallad. Med inspiration från Kura och Blueberry och lite eget hittepå.
Så här:
Nakenhavre
Belugialinser
Finstrimlad vitkål
Finstrimlad rödbeta
Rödlök
Hyvlad morot
Bladspenat
Soltorkade tomater
Gojibär
Pinjenötter
Kallrökt lax
Balsamvinäger
Olivolja
Turkisk yoghurt, blandat med wasabi
21 grader och sol till den salladen och man börjar nästan tro att det är sommar!
5 Kommentarer
Lotta
29 september, 2011 kl 21:48Mmmm, blir hungrig igen, trots att jag nyss ätit!
Ingmarie
29 september, 2011 kl 21:53Jag har aldrig tänkt sallad som tomat-salladsblad-gurka men det verkar som om varenda kock tror det. med undantag som t.ex Kura. :-)
Ser förbenat smarrigt ut! Bjuder du på en sån när jag kommer och instruerar Powerplate?
Ingmarie
29 september, 2011 kl 21:54fast laxen hoppar jag över. ;-)
Anna (orka mera)
29 september, 2011 kl 22:24Lotta – jag med, nu när jag ser bilden. Tur att jag skar upp lite extra av allt så jag får blanda mig en favorit i repris till lunch i morgon!
Ingmarie – klart jag gör. Fast utan lax då :)
Johan
30 september, 2011 kl 10:09Man blir onekligen sugen….
Gott och nyttigt är aldrig fel!