Recept

Tonfisk utan burk

IMG_4984

Det är lätt att glömma bort att tonfisk faktiskt är en fisk och inte bara burkmat. En god fisk dessutom.

Gårdagens middag bestod av grillad tonfisk, spenat- och bönröra, grillade bakpotatis-skivor och hackad tomat. Toppat med en crémefraichesås med chilifrukt. Mumma!

8 Kommentarer

  • Svara
    Helena
    10 augusti, 2011 kl 15:31

    Håller helt med. Tonfisk är FRAMFÖR ALLT en fisk utan burk skulle jag säga…även om den där burken envisas att vara med 9 gånger av 10…kanske 9,9 gånger t.o.m. Mer färsk tonfisk till folket! :D

  • Svara
    Sara
    10 augusti, 2011 kl 20:50

    Mmmm tonfisk utan bruk är något av det godaste som finns!

  • Svara
    Sara
    10 augusti, 2011 kl 20:50

    Utan burk då alltså…

  • Svara
    Anna (orka mera)
    10 augusti, 2011 kl 22:56

    Helena – precis så: Mer tonfisk åt folket!

    Sara – eller hur! Jag är inne i en fisk-period nu. Vill ha fisk hela tiden. Vet inte vad som hänt!

  • Svara
    Sara
    11 augusti, 2011 kl 22:37

    Det är kroppen som vill åt något i fisken. Den är ganska bra på att bli suegn på saker som innehåller de näringsämnen den vill åt (och, nej tyvärr gäller det inte stora mängder godis och gloss ;) Kanske finns något i fisken som läker ditt knä?!

  • Svara
    Anna (orka mera)
    12 augusti, 2011 kl 14:07

    Sara – jag hoppas du har rätt! Och så fortsätter jag mumsa. Idag blev det röding!

  • Svara
    Ninnsan
    15 augusti, 2011 kl 09:10

    Hejsan! Blev väldigt nyfiken på bön- och spenatröran. Hur gör du den?

  • Svara
    Anna (orka mera)
    15 augusti, 2011 kl 15:34

    Ninnsan – fräs lök i olivolja 3-4 min. Tillsätt vitlök och oregeno och fräs ytterligare 1 min tills vitlöken börjar ta färg. Tillsätt färsk spenat, svarta bönor, färsk limejuice och salt. Blanda runt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.