Det är lätt att glömma bort att tonfisk faktiskt är en fisk och inte bara burkmat. En god fisk dessutom.
Gårdagens middag bestod av grillad tonfisk, spenat- och bönröra, grillade bakpotatis-skivor och hackad tomat. Toppat med en crémefraichesås med chilifrukt. Mumma!
8 Kommentarer
Helena
10 augusti, 2011 kl 15:31Håller helt med. Tonfisk är FRAMFÖR ALLT en fisk utan burk skulle jag säga…även om den där burken envisas att vara med 9 gånger av 10…kanske 9,9 gånger t.o.m. Mer färsk tonfisk till folket! :D
Sara
10 augusti, 2011 kl 20:50Mmmm tonfisk utan bruk är något av det godaste som finns!
Sara
10 augusti, 2011 kl 20:50Utan burk då alltså…
Anna (orka mera)
10 augusti, 2011 kl 22:56Helena – precis så: Mer tonfisk åt folket!
Sara – eller hur! Jag är inne i en fisk-period nu. Vill ha fisk hela tiden. Vet inte vad som hänt!
Sara
11 augusti, 2011 kl 22:37Det är kroppen som vill åt något i fisken. Den är ganska bra på att bli suegn på saker som innehåller de näringsämnen den vill åt (och, nej tyvärr gäller det inte stora mängder godis och gloss ;) Kanske finns något i fisken som läker ditt knä?!
Anna (orka mera)
12 augusti, 2011 kl 14:07Sara – jag hoppas du har rätt! Och så fortsätter jag mumsa. Idag blev det röding!
Ninnsan
15 augusti, 2011 kl 09:10Hejsan! Blev väldigt nyfiken på bön- och spenatröran. Hur gör du den?
Anna (orka mera)
15 augusti, 2011 kl 15:34Ninnsan – fräs lök i olivolja 3-4 min. Tillsätt vitlök och oregeno och fräs ytterligare 1 min tills vitlöken börjar ta färg. Tillsätt färsk spenat, svarta bönor, färsk limejuice och salt. Blanda runt.