En av deltagarna på gårdagens låånga spinning hade bakat och tagit med egna Runekakor. De liknade på intet sätt de köpta men det vetetusan om de faktiskt inte var snäppet ännu godare!!!!
Här är receptet:
Kolasås:
3 dl vispgrädde
3 dl ljus sirap
3 dl socker
Allt kokas tills man kan göra ”kulprovet”. Tar 30-60 min.
Torra ingredienser:
Havregryn ca 5 dl
K-special ca 5 dl
1 påse paranötter
100 g mörk choklad
1 påse torkade aprikoser
1 påse mandlar
Mixas i matberedare tills man får önskad storlek på bitarna.
Blanda allt torrt med den varma nykokta kolasåsen och rör väl. Extra K-special kan tas i om det är för mycket sås i smeten.
Packa allt i en fyrkantig form med bakplåtspapper. Smeten är mycket klistrig, olja fingrarna så går det lättare.
Låt den stå tills dagen efter och skär sedan upp lagom stora ”bars” och lägg plastfolie om. Kan frysas!
4 Kommentarer
Piratfarsan
8 mars, 2010 kl 18:43Nästan exakt som de jag brukar baka förutom aprikoserna då. Gott som bare den :-)
Anna (Orka mera)
9 mars, 2010 kl 05:30Piratfarsan – mmm, det var härliga grejer! Måste nog också ta och testa!
Caroline
8 april, 2014 kl 16:14Tur man kan leta fram gamla saker på din fina blogg! Me like ;)
Vågar du vara försökskanin?
Anna
8 april, 2014 kl 16:22Klart jag vågar! Jag är modig jag :)