Aktuellt

Sidoficka – och känslan av att vara överbevisad

Jag har varit en nej-sägare. Vägrat sidoficka på tighsen och till och med bloggat om hur illa jag tycker om dem. Löpande vänner har intygat dess förträfflighet, men mig har de inte kunnat lura.
Idag är ingen vanlig dag. Idag är dagen jag ska erkänna att jag kanske möjligen eventuellt har haft fel….

Jag har ett par Fusion vintertights med sidoficka. Jag älskar tightsen men har vägrat att använda fickan. Sprungit omkring med mitt Spi-belt och låtit fickan vara tom. Slickad mot låret utan att puta ut så där fult. Men så blev det Löpningens dag. Och medan de glada löparna springer omkring är min huvudsakliga uppgift är att genskjuta alla överallt och ta bilder. Ni fattar, fram med telefonen, och sen ner i spi-beltet igen. Gånger hundra.

Mitt spi-belt designades på den tiden när mobilerna var så små som möjligt. Därför krävs det en del jobb för att få ner en årsmodell 2022 i det. Speciellt med iskalla och mindre välfungerande fingrar.  Vid tredje gången tröttnar jag. Blir sur för att jag river sönder mina fingrar på blixtlåset och dessutom aldrig hinner få upp telefonen innan alla sprungit förbi. Så jag provar sidofickan. Den på brallorna. Den jag ALDRIG skulle använda…

Jag får upp och ner telefonen på två röda. Jag slipper korva i den i ett för litet bälte. River inga fingrar, och det skumpar tamejtusan inte ens.

Det finns inte en enda nackdel.

Så. Jag är överbevisad. Och villig att erkänna. Även om jag avskyr att ha fel…

2 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  7 februari, 2023 kl 18:34

  Det är groteskt fult (särskilt att det i princip alltid är osymmetriskt också iom att det bara är på ena sidan), men om du nu har ett par tights med en sådan ficka är det ju bra att den fick komma till användning ;-)

  • Svara
   Anna
   7 februari, 2023 kl 20:44

   Jag kan bara hålla med. Men finns knappt tights utan längre….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.