Aktuellt

Skoinköpsorder

Går till fysioterapeuten och hoppas på en quickfix istället för jobbiga rehabövningar. Kommer hem med en skoinköpsorder…

För min högra fot pronerar och när jag inte orkar hålla emot kopplas en hel kedja av muskler ur, från underben till utsida lår, säte och rygg. När han återställt funktionen i min muskelkedja illustrerar han genom att pronera foten åt mig. Typ 10 gånger och sen är jag svag igen. Han trollar tillbaka musklerna och visar igen.  Det blir inte mer Joe Labero på en onsdag.

Slutsatsen är att det är min fot som strular till det för säte och baksida. Inte tvärtom. Lösningen är stabiliseringsövningar såklart. Men också nya löparskor. Ja ni fattar vilket öra som är lättast att lyssna på.

Så det får bli en tur till Löplabbet igen. Jobbigt läge…

4 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  27 januari, 2023 kl 08:51

  Haha… Jag har försökt köpa ett par nya löparskor i ett halvår, men inte lyckats på grund av ovilja. Det måste upp på min JAG VILL-lista innan jag förstör mina fötter…

  • Svara
   Anna
   30 januari, 2023 kl 16:00

   Haha hur kan man inte vilja. I fallet löparskor måste jag mer lära mig ”jag vill INTE…” NÄr det gäller saker i övrigt orkar jag aldrig köpa något….

 • Svara
  A-mamman
  29 januari, 2023 kl 15:06

  Intressant! Var det nytt för dig att du pronerar på ena foten? Häftigt att få en sådan demonstration! Jag har fått lite problem och vill ha breda skor men inte av barfotatyp (pga ont undertill) så jag spanar och spanar efter nya skor men har inte kommit till skott. Kanske ett par Altra för asfalt?

  • Svara
   Anna
   30 januari, 2023 kl 16:02

   Nej jag har alltid pronerat och har haft pronationsskor tidigare. Mina nuvarande är neutrala men jag har en sula i som ska motverka lite. Springer på framfoten så det brukar inte bli jättepronation men tydligen tillräckligt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.