Aktuellt

Inställt och chansen att inte förivra sig

Då stryker vi ett lopp till i kalendern. ÖST 2020 som blev 2021 som blev 2022!

Det var på intet sätt oväntat men tråkigt ändå. För egen del var det förmodligen till och med bra eftersom jag inte är tränad för de distanser jag var anmäld till. Och för att min kropp inte är redo för att öka mängden.

Det känns som jag balanserar och måste vara klok. Att inte förivra mig. Därför prioriterar jag mina rundor och slösar ingen löpning på en slentrianrunda i kvarteren. Just nu springer jag när det är fint väder, när omgivningen är cool eller när sällskapet briljerar. De andra passen alternativtränar jag. För att jag känner igen en höft när den bråkar. Och för att jag inte vill ha en tredje inställd löpsommar på raken.

Därför är det bra att jag inte har några mål som stressar mig. Några distanser jag MÅSTE få i kroppen. Nu provar jag mig fram i lugn och ro.

För när första loppet går vill jag stå på startlinjen! Vilket det än må vara.

Vilket tror du blir det första lopp du springer?

 

4 Kommentarer

 • Svara
  Esther
  2 mars, 2021 kl 08:12

  Hur länge kommer du klara av att inte utmana kroppen? Hur länge kommer duhålla balansen att inte springa för mycket?? Nu utgår jag egentligen bara från mig själv för jag tycker det är så himla svårt att inte göra det man tycker är roligast, även om annat också är roligt! Lycka till!

  • Svara
   Anna
   2 mars, 2021 kl 19:28

   Så länge det inte känns helt hundra har jag inga problem att backa. Det finns så många roliga träningsformer att roa sig med. Jag vill hålla det i styr så jag inte behöver löpvila helt. Med två löpfria somrar i bagaget är moroten att få springa LAGOM tillräckligt för att inte utmana mig och gå över gränsen.

 • Svara
  Susanne
  2 mars, 2021 kl 14:02

  Nästa lopp blir nog Stävie trail. Det enda lopp jag ”sprungit” på flera år.

  • Svara
   Anna
   2 mars, 2021 kl 19:28

   Underbart ju <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.