Aktuellt

Målat en skog

Om två veckor skulle Stävie Trail ha varit. Om det inte vore för det där med Corona. Nu är det inställt som allt annat.

Men Stävieskogen saknar sina löpare. Och för att inte låta den stå där alldeles ensam och övergiven under loppveckan har vi bjudit in till frivillig löpning på frivillig tid den 1-7 mars. Så får alla de som årligen kickar igång säsongen i den lilla skogen göra det även i år. Utan tid och utan mingel, men ändå. Löpning i rätt skog på rätt tid.

För att ingen ska komma vilse i världens minsta skog gick vi ut och målade lite. Bättrade på färgen för alla de som tar sig dit ändå och springer.

6,4 kilometer på tre timmar går kanske inte till historien som världens snabbaste tid, men så var träden ovanligt knöliga idag. Och penseln ovanligt tjock. Vi kommer inte få våra fyrkanter uppsatta på Louvren men är ganska nöjda ändå. Med fyrkanterna that is. Trekanterna vetetusan om de ens fick tre kanter. Jaja, i den lilla skogen kan man inte komma jättefel, även om våra konstnärliga talanger har lite övrigt att önska.

De som tar sig till Stävie kommer inte bara se de nya gula markeringarna. De kommer även få bada i vattenpölar och glida runt i lera. Precis som det ska vara när det handlar om trail.

Och känner jag mig själv kommer jag snurra runt den där slingan hela veckan bara för att se om det är någon som har tagit sig dit. Det är inte bara själva skogen som saknar sina löpare. Det är jag också!

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.