Aktuellt

Finesser man inte behöver…

Min Garmin har fått ålderskrämpor. Blivit trögtänkt och samarbetar dåligt. Fredrik prylnörden tycker att jag behöver en ny. Men jag är snål…

Botaniserar bland miljoner märken och modeller. Jämför hippa funktioner, men är klok nog att inte falla för alla frestelser. Jag har ju hittills aldrig någonsin har orkat lära mig en teknisk funktion! Men tar mig ändå tiden att resonera kring var och en:

Barometer för bättre höjdmätning:  Alltså jag bor på en åker. Den enda höjdmeter jag cashar in är när jag kliver över tröskeln. Och skulle jag någon gång springa en helt wild and crazy kuperad bana i fjällen får jag snällt be Fredrik kolla på sin. För jag har nog inte tagit mig dit självmant…

Stegfrekvens: Jag springer i 180. I regn, i sol, i lera och motvind. Min inre klocka är i världsklass, jag behöver ingen annan som räknar åt mig.

Rörelse i höjdled: en funktion som var superkul de två första gångerna. Men ärligt, hur ofta kollar jag de siffrorna efter en löprunda? När jag sitter där med fötterna i högläge och cappuccinon på magen, förundras jag då över att jag studsade 8,2 cm istället för 8,4 som förra fredagen? Eh, nej!

Samma för kontakttiden i marken. En engångsgrej. Det är ju inte så att den ändras om man inte jobbar på det. Och det gör jag ju inte.

Jag behöver heller inte låta klockan bedöma min vätskebalans eller vara min ”privata återhämtningsrådgivare”. Jag tänker att vätskebalansen avslöjas i toalettstolen. Och klockor som säger åt mig att vila när jag är pigg, och att röra på mig när jag sprungit 25 km blir jag bara galen på.  Jag rådgiver mig själv till en mycket mindre peng.

Och när klockorna ska börja mäta min syresättning blir jag bara trött. Vad ska jag göra med den infon?

När jag köper en bil har jag tv¨å krav: stjärtvärme och rattvärme. Till min klocka har jag några fler:

Det ska gå att programmera pass. Precis hur jag vill,  och inte bara 3x 10 minuter och jämna snygga intervaller.
Jag ska kunna välja cykel eller löpning.
Den ska kunna autolappa och autostoppa.

De funktionerna finns nästan på den billigaste. Får jag köpa löparskor nu?

4 Kommentarer

 • Svara
  carlssonkarlsson
  21 februari, 2021 kl 20:18

  Nästa jag skaffar blir det fokus på batteritiden, förutom GPS-noggrannheten såklart.

  • Svara
   Anna
   23 februari, 2021 kl 07:42

   Just GPS-noggrannheten verkar ha väldigt lite med priset att göra dock! Dottern superenkla klocka visar mycket bättre än mannens dyra. Han springer både över vatten och genom byggnader enligt sin!

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  21 februari, 2021 kl 20:18

  Jag har en begagnad Suunto. Köpte den för att veta hur långt jag simmat i OW. Enda funktionen jag använder är tiden. :-) Sen har jag en en Casio från 1990-talet (går på batteri!!!) utan fler funktioner än start och stopp och att jag sätta in den på pipande intervaller. Är också för snål för dyra (onödiga) klockor! :-D

  • Svara
   Anna
   23 februari, 2021 kl 07:44

   Fast jag behöver gps:en också för jag springer ju kilometer medan du springer minuter :D Kommer så väl ihåg när vi sprang tillsammans och jag trodde vi var klara vid 30 kilometer men du villa ha tre timmar :D Så jag fick snällt fortsätta lite till :D

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.