Aktuellt

Det där med att resa…

Jag skulle aldrig boka en resa nu. Det känns liksom fel och emot alla rekommendationer som finns. Men jag har en resa bokad. Träningsresan till Portugal 2020 som blev framflyttad ett helt år. Och det året har snart gått…

10 månader gick fort och inte i min vildaste fantasi trodde jag att jag fortfarande skulle jobba i mjukisbyxor, hålla avstånd och inte umgås.

Idag kom i alla fall bekräftelsen på att vi blivit ombokade på ett annat hotell. Med nyrenoverat gym och spa-del. Det nya hotellet ligger dessutom på rätt sida vägen och direkt på stranden. Den där magiska stranden som är hur bred som helst och förgyller varenda morgon i löparskor.

SPRINGTIME PORTUGAL

Först blir jag helt sprallig av tanken på att jag om knappt två månader ska springa i kortärmat, slippa laga mat och bara rå om mig själv. Sen knackar verkligheten på. Portugal har typ mest smittspridning i Europa, tillsammans med Skåne…

En träningsresa är hur mycket man än vill knappast att betrakta som nödvändig.

Mitt förnuft tar inte ut någon glädje i förskott. Jag har en broms påslagen när jag tänker på resan. Men vem vet. Mirakel kanske kan ske.

Och hur det än blir… jag har ju i alla fall varit i Göteborg det senaste året….

5+

8 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  1 februari, 2021 kl 22:53

  Knepigt…När är resan? Åker ni eget plan? Å andra sidan, om smittspridningen är samma så känns ju sol och värme bättre. ;-) Å andra sidan igen så tror jag inte du behöver vara så orolig även om du blir smittad.
  Låt magkänslan styra! Jag vet flera som kommer åka om det bara blir av

  0
  • Svara
   Anna
   2 februari, 2021 kl 20:13

   Nej, Köpenhamn har tyvärr inget eget plan som från Sthlm. Skillnaden är att här hemma träffar jag typ ingen, och där är man ju ett jättegäng. Hmmm. Det är bara att ha is i magen och se vart det barkar med allt. Kan avboka fram till två veckor innan.

   0
   • Svara
    ingmarie Nilsson
    3 februari, 2021 kl 19:33

    Det är väl veckan före påsk?
    Nackdelen med att isolera sig för mycket är att immunförsvaret blir försvagat… Vi behöver utsätta oss för virus och bacillusker. Nu tror jag ju som sagt var inte du är i någon som helst riskzon eftersom du inte har en endaste riskfaktor. Så om du inte bryter foten eller råkar ut för någon annan olycka så lär du inte behöva Portugisisk sjukvård. Men det ska såklart kännas rätt!

    0
    • Svara
     Anna
     4 februari, 2021 kl 10:40

     20-27 mars it is! Läste precis de portugisiska reglerna som springtime har att förhålla sig till. Märkligt att de inte har någon begränsning på antal tränande INOMHUS. Men utomhus får man vara max 25 på gruppträning och bara 5 vid löpning. Undrar hur den logiken är gjord…

     0
     • Helena
      5 februari, 2021 kl 01:37

      Jag har ingen aning om vad springtime har fått för regler, och slutet av mars ligger ju fortfarande en bra bit fram i tiden. Men för tillfället är ALLA gym stängda och all inomhusträning utanför det egna hemmet förbjudet i Portugal. Och utomhus har en bara rätt till kortare promenader (alltså inte springturer) själv eller med de som bor i samma hushåll. Så det låter väldigt underligt att springtime har fått den information som du nämner men kanske de har höga förhoppningar om att vaccineringarna ska ändra situationen.

      Establishments and services closed to the public
      – Hairdressers / barber shops;
      – Gyms closed;
      – sports facilities, even outdoors;
      – Museums, cultural and leisure spaces;
      – Prohibited events.

      https://www.visitportugal.com/nl/content/covid-19-measures-implemented-portugal

      Vad gäller att det inte finns någon specifik begränsning av antalet tränande inomhus skulle jag gissa att det är för att det inte är tillåtet alls att träna inomhus!? I slutet av sommaren när vi var i Portugal och restriktionerna var mycket lägre och alla restauranger och så höll öppet så hade många gruppträningar flyttat utomhus och det tränades i parker lite överallt, men inte inomhus.

      Och vad gäller löpningen är det väl bara att se till att inte fler än 5 springer bredvid varandra och köra lite avstånd.

      0
     • Anna
      9 februari, 2021 kl 16:19

      OJ! Det här låter ju inte ens i närheten av vad springtime presenterar. Får nog maila och kolla med dem….
      Har svårt att tro att den här resan bli av…

      0
 • Svara
  Hanna
  2 februari, 2021 kl 00:35

  Kloka tankar! Trist men förståndigt att inte rensa nu. Tyvärr är Portugals sjukvårds system inte så hög klass och för stunden väldigt pressat så inte kan väl planerade resor med arrangör bli av?! Dom flyger nu patienter från Lissabon till Madiera för att lätta på trycket i Lissabon så att 🙈

  Fina bilder dock, var i Portugal är det du brukar vara? Ser magiskt fint ut! 😍

  1+
  • Svara
   Anna
   2 februari, 2021 kl 20:15

   Det är i Monte Gordo. Min årliga träningsresa med Springtime. De har ännu inte ställt in resorna men vi får väl se vad som händer. Madeira vill jag förvisso gärna till men kanske inte som covid-patient i brist på plats :D

   1+

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.