Aktuellt

Utekväll

Det blev utekväll igår. Med målet att hitta snö, vandra lite och äta mat ute.

klåveröd

Jakten på snö tar nästan orimliga proportioner och efter två misslyckade försök är jag så hungrig att jag håller på att dö. Dessutom har jag svettats ihjäl en smula i långkalsonger, stjärtvärme och vinterjacka. Humörkurvan pekar minst sagt åt fel håll….

Men skam den som ger sig. På Söderåsen hittar vi snön i all sin prakt. Slänger i mig de medhavda och överblivna nyårssnittarna för att ens orka tänka tanken på att gå. Ostbullar alltså, lyckan är fullbordad! En handfull snittar senare är jag på banan igen och vi kan starta vår kvällspromenad.

Fredrik går rakt fram längs stigen. Så som vuxna människor gör. Jag rullar snöbollar och gör snöänglar. Alltså snö, det är ju det roligaste som finns! Därför tar också promenaden lite längre tid än tänkt, och vi är tillbaka för middag när klockan närmar sig 20:30. Allt är preppat i en mattermos så vi behöver bara elden för värme.

äta utomhus

Frågan är vad det är för blod som har droppat överallt? Snön är röd.

Samtidigt kommer en bil körande. Och nu börjar det bli läskigt. Fredrik tycker också det,  fastän han aldrig skulle erkänna det. Han har sett blodet redan när vi kom, men inte sagt nått…

Den misstänkta mördaren försvinner in i natten och vi gissar att han ansluter till ett sällskap i ett vindskydd länger bort. Det hörs glada röster och vi kan slappna av.

Sörplar i oss soppan medan vi värmer oss vid elden. En utekväll som hade allt. Lek, spänning och mat. Slå det kinderegget om ni kan.

snöängel

PS: Fortsätt svara på fredagsfrågorna. Så får ni mina svar i morgon…

11+

2 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  10 januari, 2021 kl 10:04

  Var på Söderåsen var ni? Vill också leka i snö!

  0
  • Svara
   Anna
   10 januari, 2021 kl 16:46

   Vi utgick från Klåverödsdammen och följde stigarna som finns där. Man behövde upp en bra bit för att hitta snön. I Skäralid var det grönt…

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.