Aktuellt

Nya tåg nya möjligheter

Vi har blivit med en ny tågbana genom Kävlinge. Lommabanan it is,  och en hel värld av långpassmöjligheter bara öppnade sig!

Söndag morgon brukar det vara nästintill tomt på tågen och därför skäms jag inte ens att åka kollektivt trots att ärendet kanske inte är helt nödvändigt. Idag är det inte ”nästan” tomt, idag har jag hela långa tåget för mig själv. Det är bara en station mellan Kävlinge och Lomma, som är startpunkten för dagens långpass. Det tar mig 15 minuter dit. Och nästan två timmar hem…

Utanför Kävlinge har vi bara åkrar och det är en söndagslyx utan dess like att få springa vid havet. När det dagen till ära dessutom är vindstilla. Jag följer Skåneleden till Lödde och tar därifrån den vanliga vägen hem. En fantastisk runda som väcker idéer om nya äventyr.

Skåneleden

Med den nya tågstationen kommer jag att kunna springa TILL Lomma för en cappuccino och ta tåget hem. Jag kommer enkelt att kunna springa mellan Malmö och Lomma. Eller en omväg via Lund till havet. Jag kommer kunna springa och bada på sommaren. Springa och äta glass.

Att kombinera tåg och löpning är ett typiskt kul sätt att springa. För att se något annat än det vanliga. För att hitta motivationen till långpassen.

Springa är nästan gratis. Men ibland får man betala 51 kronor för upplevelsen. Och det var det värt!

Vad gör du för att pimpa dina långpass?

14+

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  24 januari, 2021 kl 18:40

  Jösses så bra!!!
  Och åka tåg för att springa är absolut JÄTTEnödvändigt! Och ffa VIKTIGT!

  1+
  • Svara
   Anna
   26 januari, 2021 kl 20:22

   Tack! Då slipper jag känna mig dum :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.