Aktuellt

Deppsöndag

Coronajulen blev världens mysigaste jul, med den utflugna dottern hemma. Sena kvällar med pussel, spel och charader. Samtal, minnen, uppesittarkväll och godisbak. Och plötsligt var den slut.  Kvar hemma bara jag, Fredrik, gamla julmatsrester, julklappspapper och en oändlig tomhet. Så jag blev lite deppig…

Hjärteroten nästan värker av saknad när jag lämnar av den sista av döttrarna hos hennes pojkvän. Jag behöver något att gaska upp mig med. Provar cappuccino utan resultat. Jag kan liksom inte sluta tänka på mina godbitar. Fredrik drar ut mig på en promenad i Skånes värsta tänkbara väder. Det blåser rätt genom märgen, regnar i sidled och är allmänt grått, men det hjälper inte.

Ringer mamma. Funkar inte heller.

Fredrik föreslår träning. Nordic Wellness har ett digert utbud med onlineträning, och Body Balance borde nog funka. Tänker han. Jag är mer wild and crazy. Hittar ett danspass. Funkar inte ett danspass för att bli på bättre humör måste det ju vara stenkört.

Så när katterna har flytt hemifrån sätter råttorna på danspasset. Plockar fram sina coolaste moves och ser förmodligen inte kloka ut. Men det hjälper.

Nu tror jag att jag kan bli människa igen!

 

17+

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  27 december, 2020 kl 19:31

  Dans är bra mot depp! Och kallbad!! Och träning!
  Härligt ändå att ni kunde fira tillsammans!

  0
  • Svara
   Anna
   28 december, 2020 kl 12:37

   Kallbad provade vi inte. Har inte blivit så hard core att jag badar i 17 meter/sekund och regn :D Men dans alltså… det var värsta bästa lyckopillret. Kanske mest att tjuvkika på Fredrik :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.