Aktuellt

Coronaåret 2020 – sammanfattningen. Del 3.

Under juli till september återgår saker till hyfsat normalt. Jag får till och med hoppa ur mjukisbyxorna och jobba på kontoret två dagar i veckan.

JULI:


Den första juli firar vi 20 årig bröllopsdag på Ystad Saltsjöbad, dit vi vandrat för egen maskin. På årets bröllopsbild får Fredrik äran att vara med. Jag hinner också springa min livs kortaste Backyard Ultra. Det är det virtuella BUS där jag springer min första sammanhängande kilometer sedan i mars. Lyckligt ovetande om att jag 15 dagar senare ska stuka foten och få löpvila i 14 veckor till…

Haväng

Årets coolaste Skåneleden-vandring gör vi på sträckan Brösarp-Simrishamn. Ställer klockan 03:11 för en vandring i soluppgången. Så här fem månader senare känns det där med soluppgång 03.11 ganska främmande. Vad är ens en soluppgång liksom?

AUGUSTI:


Augusti blir en copy paste på juli. Mycket vandring och mycket cykel. På väg till Halmstad utlöser vi ett inbrottslarm men annars är det ont om action. Vi anordnar årets sjunde lopp. Fortfarande Coronaanpassat efter konstens alla regler. Jobbar konstant från fredag morgon till söndag kväll och går i mål som en glad trasa därefter. Inte ens 50 kilometerslöparna är tröttare!

SEPTEMBER:

helsingborg marathon
Helsingborg marathon är inställt och ingen är gladare än jag. Jag hade ju ändå inte kunnat vara med. Men gå kan jag. Därför drar jag med mig Malin och går runt hela banan. Inklusive lunchstopp och fikastopp. Medaljerna har jag snickrat ihop själv, nästan ännu snyggare än originalet…

OKTOBER-DECEMBER:


I oktober fyller jag 47 men får fira i minuter istället för kilometer. Sånt som händer när man envisas med att vara skadad. Bara tre dagar senare springer jag milen för första gången på evigheter. Oktober är nystarten för löpningen. Jag är på gång.

Dottern fyller år en månad senare. Eftersom hon inte når samma högaktningsvärda ålder som sin mor går det alldeles utmärkt att fira i kilometer. 17 stycken blir det och distansrekord sedan i mars.

vinterbad

I november händer också årets konstigaste grej: jag badar. Det är nästan så stort att det står på Aftonbladets första sida, men bara nästan.

Av Lucialöpningar och tomtelöpningar genom köpcentrum blir det inget detta Corona-år.  Vi håller avstånd och följer rekommendationer. Lucia är singel i sitt tåg och Tomtefar och Tomtemor bor i samma hushåll.

Julafton firas i en superliten krets, och grilldejt utomhus är liksom själva definitionen på julen 2020.

Ett konstigt år på alla sätt och vis, och snart är det slut!

2019 års sammanfattning avslutades så här:

”Nu stänger vi boken för 2019. Jag hoppas kunna bistå med en lite mer sprudlande sammanfattning 2020!”

Vetetusan om jag lyckades med det. Men 2021, då jäklar!

16+

2 Kommentarer

 • Svara
  Märta Johansson
  31 december, 2020 kl 14:04

  Det lyckades du definitivt med! Ni har ju gjort hur mycket som helst :-)
  Gott nytt år!

  0
  • Svara
   Anna
   2 januari, 2021 kl 19:13

   Ja faktiskt! Blev ju lite tid över när man inte kunde göra det vanliga :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.