Aktuellt

Vem läser på jogg.se?

Min blogg finns inte bara här utan också på jogg.se. Jag vet att jag har ett gäng följare där som inte följer mig här på ”riktiga bloggen”. Det är ni som får bilderna i konstigt format, och som ibland skriver kommentarer som jag ser alldeles för sent. För att jag glömmer att gå in där och för att jag inte får några aviseringar…

Hur som haver. Kommentarsfunktionen på blogg är liksom utom min kontroll. Det verkar inte finnas något filter mot spam och jag har ingen möjlighet att plocka bort önskade kommentarer. Som den här:

En kommentar på onsdagens inlägg som handlade om när jag tjuvlyssnade på ett samtal mellan löpare. Och väldigt lite om Corona och mjölkpulver…

Men som sagt. Jag kan inte ta bort den. Och det börjar störa mig lite.

Funderar på ta bort bloggen därifrån men vill ju inte tappa mina joggare. Därför undrar jag hur många ni är? Och om ni skulle orka hänga med till vanliga bloggen?

Det går bra att svara både på jogg och här…

7+

16 Kommentarer

 • Svara
  Staffan
  10 november, 2020 kl 14:14

  Ja, det där känns bekant. Det stör mig inte utan är mer en väldigt tydlig reflektion av hur bloggar har minskat i popularitet de senaste åren. Peaken var väl någonstans 2010-2013 ungefär innan Instagram lanserades på bred front och snodde all trafik då folk ville se bilder istället för att läsa texter (det är min hemmanisnickrade analys).

  Jag kan bara jämföra med mitt senaste inlägg (från 3/11, är inte lika flitig som dig vad gäller skrivande längre) 49 visningar på bloggen och 231 visningar på jogg.se och det är precis så det brukar se ut numera. Brukar numera oftast ha ca fem gånger fler visningar på jogg.se jämfört med bloggen och naturligtvis skulle jag önska att det var tvärtom men så ser det inte ut. Jogg.se är en stor plattform nu när Funbeat lades ner t ex. Jag har 219 ”följare” där som ser mina pass, och då mina blogginlägg antar jag men jag vet inte riktigt hur det där fungerar, tror inte alla 219 och några till har läst senaste inlägget. Om jag väljer att fronta ett inlägg på framsidan kan jag ha tusentals visningar av ett inlägg vilket aldrig händer numera på bloggen. Svarar på bloggen gör jag både på min egna blogg och på jogg.se (där jag ändå är inne varje dag och reggar träning eller läser i forumet), uppenbara spamkommentarer låter jag bara vara eftersom jag som sagt inte kan ta bort dem. Jag tror inte på möjligheten att få alla mina läsare på jogg.se att följa med till bloggen så jag är tacksam för alla läsare jag har numera, oavsett var de läser :)

  0
  • Svara
   Anna
   10 november, 2020 kl 21:25

   har ingen koll på hur många som läser på jogg, men med tanke på kommentarerna där så är det nog en hel del som läser där men nog inte skulle gå in här. Så det kanske är dumt att släppa dem.
   Tycker bara det är trist att texten/bilderna blir så fult där och att man inte kan styra över kommentarerna. Men det kanske man får leva med då :D
   Och så kanske man skulle börja regga sin träning där så man fick en anledning att gå in :D
   Körde funbeat så länge det fanns men nu har jag ingen ordning på nått!

   0
   • Svara
    Staffan
    11 november, 2020 kl 09:39

    Du ser antalet visningar högst upp under rubriken på jogg :) Ja layoutmässigt är det kanske inte det bästa men tycker oftast det ser helt OK ut. Jag har kört jogg.se sedan 2009 och har alldeles strax 3000 löpta mil i dagboken där så det känns riktigt ”hemma” och jag har lärt känna många trevliga människor via sidan också. Många kör ju Strava och jag har det som back-up men där finns inte det aktiva forumet som finns på jogg.se och jag tycker träningsdagboken på Strava är klart sämre än den på jogg.se också :)

    0
    • Svara
     Anna
     12 november, 2020 kl 08:32

     Haha, det har du rätt i. Det var ju faktiskt några stycken ändå. ÄVen om det är fler på riktiga bloggen. Min löpning/cykling läser jag in automatiskt till Strava men jag är väldigt sällan där inne och kollar också. Övrig träning reggas ingenstans tyvärr. Jag borde bestämma mig var jag ska vara och samla allt på samma ställe. Första januari låter som en bra deadline för det beslutet. Och blir det jogg så får jag ju en naturlig anledning att se mina kommentarer där :D

     0
 • Svara
  Helena
  10 november, 2020 kl 17:48

  Jag ser på jogg när du lagt upp ett nytt inlägg (dyker ju upp i högerraden på förstasidan), men jag läser alltid dem här på bloggen. På jogg läser jag bara blogginlägg från personer jag är vän med där, med enstaka undantag om något inlägg verkar extra intressant.

  0
  • Svara
   Anna
   10 november, 2020 kl 21:27

   Du verkar vara en av de få som orkar klicka sig vidare in hit! Jag gör samma på andras bloggar som jag ser på jogg. Tycker riktiga bloggarna är mycket finare att läsa!

   0
   • Svara
    Helena
    10 november, 2020 kl 22:28

    Din blogg finns i min bokmärkeslista, så ansträngningen är inte överdrivet stor ;-) De träningsrelaterade bloggar jag kollar och läser regelbundet (din, Anna Lissjanis, Träningsglädje) är samlade där. Tycker generellt sett att det finns färre intressanta träningsbloggar idag mot för några år sedan, och ffa färre som uppdateras regelbundet. Bloggar med ca en månad mellan inläggen åker ur listan…

    0
    • Svara
     Anna
     12 november, 2020 kl 08:25

     Nej det finns jättefå! Saknar jättemånga som skrev förut och som man liksom har tappat kontakten med! Tack för äran att få finnas i din bokmärkeslista :D

     0
 • Svara
  Lotta
  10 november, 2020 kl 23:12

  Jag läser alltid din blog här. Ser dock på Jogg att din är mest läst (alltid). Läser en del andra bloggar på Jogg, om än inte lika frekvent. Dessutom verkar ju bloggandet ha minskat drastiskt på senare tid. Sluta inte blogga! Din blogg är alltid lika underhållande och inspirerande 😄

  0
  • Svara
   Anna
   12 november, 2020 kl 08:27

   Nej det är allt lite ute att blogga. Men jag tycker det är kul. Man får skriva så mycket mer än på ett instainlägg. Sen om folk helt slutar läsa vetetusan om man orkar fortsätta. Feedbacken är jätteviktig, att veta att någon faktiskt läser. Å andra sidan älskar jag ju att ha allt nerskrivet för min egen skull. Att gå tillbaka till och minnas. Så ja, jag forsätter!

   1+
 • Svara
  Esther
  11 november, 2020 kl 06:58

  jogg.se?? visste inte ens att din blogg fanns där, ingen sida jag besöker. Gillar dock verkligen läsa din blogg så hur du än gör hoppas jag att du fortsätta med den.

  0
  • Svara
   Anna
   12 november, 2020 kl 08:27

   Jajamen. Sålänge någon orkar läsa så orkar jag skriva :D

   1+
 • Svara
  Gert Persson
  11 november, 2020 kl 11:12

  Jag visste inte att jogg.se finns.Jag läser bara här.

  0
  • Svara
   Anna
   12 november, 2020 kl 08:33

   Det går lika bra :D

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  11 november, 2020 kl 19:36

  jag läser här!

  0
  • Svara
   Anna
   12 november, 2020 kl 08:36

   Det vet jag minsann :D Och jag läser hos dig. Och kommenterar när jag får tillstånd :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.