Aktuellt

Konsten att sätta upp en pil

En sak kan man med säkerhet säga och det är att de som sätter upp pilar på Högalidspåret i Kävlinge aldrig har provgått banan. Det är helt omöjligt att komma rätt. Som självutnämnd expert på att markera ut banor vill jag härmed ge mina två bästa tips för ett lyckat pil-jobb:

 1. Pilen ska synas rakt framför dig när du springer. Har du en stolpe med fyra kanter är det kanten du möter som ska ha pilen. Inte sidokanten och ÄNNU mindre baksidan av stolpen…
 2. Varje gång en stig delar sig och det finns två alternativ att välja måste det finnas en pil. Gärna kompletterat med en färgmarkering direkt efter delningen.

Ingen rocket science alltså, men ändå så svårt. Se om du klarar det bättre än jag på dagens Piggelina-extra-fancy-super-quiz:

Fråga 1 (bild nedan). Du kommer rakt mot stolpens tomma sida och framför den finns en t-korsning modell cykelväg. Var ska du? Du har höger och vänster att välja bland. Rakt fram är skog.

Fråga 2. Du kommer från höger i bild och grusvägen du ser skulle innebära en 90-graders högersväng. Men är det dit du ska? 

Svarar du rätt till båda frågorna har du en stående plats i På spåret i resten av ditt liv. Eller nått…

8+

4 Kommentarer

 • Svara
  Susanne
  19 november, 2020 kl 08:02

  Jag har heller aldrig förstått hur spåret/spåren går där… En gång tänkte jag: ”Jag håller hela tiden yttervarv.” Hamnade både på parkeringen och inne på dagisgården. 🤔

  0
  • Svara
   Anna
   19 november, 2020 kl 22:02

   Nej det är värsta vilda västern. Antingen har någon varit och snurrat på stolparna, eller så har de försökt markera banan åt båda hållen samtidigt, dvs inte gått banan åt rätt håll och sett var det är rimligast att sätta pilen…

   0
 • Svara
  Hannas krypin
  19 november, 2020 kl 10:22

  Jag fattar ingenting av de där markeringarna. Känns som någon hade otur när h*n tänkte….

  0
  • Svara
   Anna
   19 november, 2020 kl 22:02

   Och om du skulle ha en teori skulle den med all sannolikhet vara fel, för det är höjden av ologiskhet….

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.