Aktuellt

Hemmaträning

Hemmaträning kan vara det mest omotiverande som finns. Allting runtomkring blir liksom mer spännande än att ta ut sig och ta i. Telefoner som plingar, familjemedlemmar som undrar saker. Dessutom är vardagsrummet fullt av heminredning som begränsar ens rörelseomfång. Ett soffbordshörn rakt in i skenbenet och en strategiskt missplacerad karatekick rätt in i persiennen. Allt kan hända.

Jag är BÄST på att komma på ursäkter för att slippa inneträningen, och smyga ut och springa istället. Men nu ska jag ju trappa upp löpningen försiktigt…

För att få till dagens hemmapass hade jag två underlättande faktorer:

 1. PT-Fia tränar live med oss på jobbet. I våra egna vardagsrum. Och när kollegorna börjar tagga till framemot 11-snåret får man lite FOMO. FOMO gör underverk, man vill ju inte missa snackisen om träningsvärken efteråt. Känna sig som Askungen utan bal.
 2. Nya träningskläder.  När man inte ska gå på restaurang eller nöjesshoppa, inte resa eller dricka finkaffe på stan, då blir man ju liksom lite rik. Så för motivationen så fick det bli lite nytt i garderoben. Och då blev det plötsligt jätteintressant att träna. Kläderna kan ju inte bara ligga i lådan…

Det blev ett bra pass! En sjuhelsikes massa rumpa och ben. Jag vet vad vi kommer att snacka om på Teams i morgon…

Vad tycker du om hemmaträning?

10+

12 Kommentarer

 • Svara
  Hannas krypin
  17 november, 2020 kl 18:22

  Jag tycker ju om hemmaträning. :-)

  0
  • Svara
   Anna
   17 november, 2020 kl 21:48

   Underbart, då blir det ju plättlätt att träna sig igenom coronatiderna!

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  17 november, 2020 kl 20:02

  Jag dör tråkdöden bara av tanken…

  0
  • Svara
   Anna
   17 november, 2020 kl 21:49

   Ja det är ju inte samma feeling som the real thing. Men absolut bättre än inget!

   0
   • Svara
    Emma
    18 november, 2020 kl 20:01

    Jag köpte skivstång, kb och lite annan gymutr, grymt nöjd. Gym hemma flera ggr i veckan, blev långt bättre än förväntat!

    0
    • Svara
     Anna
     19 november, 2020 kl 22:00

     Perfekt ju! Jag saknar lite fler olika vikter för att det ska bli helt bra. Vill inte bara träna med kroppsvikt! Och de få vikter jag har är ibland för tunga och ibland för lätta…

     0
 • Svara
  Helena
  17 november, 2020 kl 23:02

  Som jag uttryckte det till min pt idag när jag pratade med honom på gymmet ”I don’t do hemmaträning” :-) Har trots detta beställt en 28 kgs-kb idag, eftersom Gerda surrade av vad som kommer att hända eller inte hända (kroppsviktsövningar är inte min grej…). Sen nu ikväll skrev ju Sydsvenskan att både Friskis och Sats bestämt sig för att fortsätta hålla öppet, så vi får väl se vad Gerda kommer fram till. Fick i vilket fall som lite bra tips av S (pt:n) om övningar att göra på min balkong. Skulle kb:n inte behöva komma till användning just nu så skadar det ju inte att ha den stående i något lämpligt hörn…

  0
  • Svara
   Anna
   19 november, 2020 kl 21:58

   NW håller också öppet. Jag går dit för mina egna pass, annars håller jag mig hemma. Men jag har bara en lättare kb, så du kommer att bli starkast :D

   0
 • Svara
  Gert Persson
  18 november, 2020 kl 01:30

  Jag tränar gärna hemma.Jag har videoband och träningsredskap.
  I dessa tider vågar man ju inte träna med flera andra heller.

  0
  • Svara
   Anna
   19 november, 2020 kl 21:59

   Det är nog klokt! Träna på!

   0
 • Svara
  Emmi Holmer
  19 november, 2020 kl 20:37

  Håller verkligen med, har så svårt att få till hemmaträning. Bra när ni har det på jobbet, så blir det av! / Emmi, explorista.se

  0
  • Svara
   Anna
   19 november, 2020 kl 22:06

   Superbra med jobbet. Det är liksom lätt att hänga med när alla andra checkar ut för att gå och träna!

   1+

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.