Aktuellt

Hemmajobbet

Jag jobbar hemifrån sedan i mars. Med någon månads avbrott för en två-dagar-i-veckan-på-kontoret-lösning. Hemmajobb skapar nya rutiner och det blir spännande att se hur återgången till vanligt arbetsliv ser ut sen.

Byvägen

Då, när man måste ställa klockan en timme tidigare för att hinna pendla, hur ska man då få sin skönhetssömn? Och hur ska man komma ihåg att matcha tröjan med riktiga byxor och inte mjukisbyxor? Och vad ska man titta på i sina möten, när man inte kan roa sig med att smygkolla på folks gardiner, köksluckor och äkta hälfter som passerar i bakgrunden?

När man vistas bland folk på riktigt kan man ju inte heller strunta i att byta om efter lunchgympan och smyga omkring i träningskläderna hela eftermiddagen. Eller sprida tuggummipapper på hela skrivbordet. Och hur gör man när det regnar och man inte kan strunta i morgonpromenaden till jobbet….? Och hur får man tvättlogistiken att fungera när man inte bara kan slänga in en tvätt mellan morgonkaffet och förmiddagsmötet som är färdig att hängas lagom till lunchen?

Det kommer bli en tuff omställning när det är dags. Lika bra att börja förbereda sig på en gång.

Jobbar du hemma?

11+

8 Kommentarer

 • Svara
  Staffan
  25 november, 2020 kl 11:31

  Jag började ett nytt jobb den fjärde maj och det har varit…intressant. Har väl varit inne på kontoret i centrala Stockholm kanske totalt 10-12 dagar sedan dess…och sedan de striktare restriktionerna kom arbetar jag 100% hemifrån. Det sparar definitivt tid (Det tar mig en knapp timma enkel väl dörr-till-dörr i vanliga fall), tid som kan användas för morgonpromenad, morgonjogg, lunchträning, fixande hemma och familjetid samtidigt som det är lite utmanande att vara ny på ett jobb och inte träffa nya kollegor – allt tar lite längre tid. Jag tror att de allra flesta som har möjlighet kommer fortsätta arbeta hemifrån mycket mer än tidigare även när Corona är ”över”, jag hoppas på ett mer flexibelt arbetsliv då jag ändå tycker fördelarna överväger och tekniken med Teams och Zoom m m har blivit så välutvecklad nu.

  0
  • Svara
   Anna
   27 november, 2020 kl 09:03

   Ja det är helt otroligt vilken tid man sparar! Men såklart saknar man sina kollegor. Hoppas också kunna jobba mer flexibelt när allt är igång igen. Speciellt när man har mycket att göra tycker jag att jag får mer gjort hemma. Plus att man kan lägga in lite extra tid utan att det blir mitt i natten innan man kommer hem!

   0
 • Svara
  Anna
  25 november, 2020 kl 19:23

  Halva veckan hemifrån och halva veckan på arbetsplatsen. Hoppas kunna flytta över ännu en veckodag inom kort från arbetsplatsen till hemmet.
  Så nice att arbeta hemifrån!

  0
  • Svara
   Anna
   27 november, 2020 kl 09:04

   Hemma är guld. Tycker att det funkar jättebra!

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  25 november, 2020 kl 22:59

  Jag är avis på alla som får/kan jobba hemma. Mest avis är jag nog ändå på alla som slipper plasta in sig och snudd på kvävas av munskydd och visir/mask.

  0
  • Svara
   Anna
   27 november, 2020 kl 09:05

   Ja, munskydd och visir är det nog ingen som är avis på! Heja er som gör det så bra!

   0
 • Svara
  pernillabredolt
  26 november, 2020 kl 10:22

  Har varit på kontoret hela tiden. Ogillar skarpt jobba hemma. hemma är mitt hem och vill inte kombinera det med arbete. Först i Sthlm från mars till september, därefter Tallinn några veckor och nu är jag i UK. Fördelen att vara på plats och ha möten face to face samt dela kontor med kollegan jag främst arbetar med överväger alla dagar i veckan.

  0
  • Svara
   Anna
   27 november, 2020 kl 09:07

   Förstår grejen med att hemma är hemma. Samtidigt som det är underbart att spara massa tid. Även om man tvingas se sin jobbdator på fredagkväll :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.