Aktuellt

28 år sedan Corona

Alltså ni tror kanske Corona är något nytt och läskigt men det är faktiskt tack vare just Corona som jag träffade Fredrik. Det var ett studentställe i Umeå på det glada nittiotalet. Hade förmodligen väldigt lite med virus att göra men ändå…

Det är den 21 november 1992 och jag laddar för en kväll på Corona. Klär på mig den trendigaste kavaj-västen över en grå polotröja och matchar med galet läckra ”cykelbyxor”. Jag har en tråkig kväll och är precis på väg hem när Fredrik dyker upp. I mitt minne är han sjukt vältränad, och bred som en ladugårdsdörr över axlarna. Men minnet kan ha spelat mig ett spratt.  Anyway. Vet inte om det var ladugårdsdörren, hans mössa med Teenage Mutant Ninja Turtles eller hans förmåga att sno ihop ris med en burk Uncle Bens som fick mig på fall. Oavsett blev det ju ganska bra. 28 år senare har vi fortfarande roligt ihop.

Som när vi tar oss fram på Skåneleden, äter på crazy fina restauranger eller köper lastpallar med havremjölk.

Men på dessa 28 år har vi fortfarande inte löst konflikten om fönstret ska vara öppet eller stängt. Oklarheter råder även i frågorna nedan:

Är det värst med smulor eller kläder på golvet?

Vilket är viktigast,  att kunna föra ett samtal utan att somna i en mening FÖRE klockan sju på morgonen eller EFTER klockan 21 på kvällen?

Är man en loser om man snoozar?

Får man sparka någon diskret på underbenet om man tycker vederbörande bör gå upp?

Ska lakan tvättas i 40 eller 60?

Är det bättre att göra fort och fel än att aldrig göra något?

Hur länge får man vela över vilken mat man ska äta?

Om ytterligare 28 år har vi kanske kommit till en lösning…

24+

4 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  23 november, 2020 kl 08:45

  Känner starkt för en av frågorna (och jag köpte en klockradio till min numera man för att kunna vakna bra om jag sov över i hans lägenhet): snooze är livet!

  0
  • Svara
   Anna
   23 november, 2020 kl 16:01

   Haha, jag är tvärtom. Fattar liksom inte vitsen. Då måste man ju orka vakna flera gånger samma morgon. Dubbelt så jobbigt liksom!

   0
 • Svara
  Nina
  24 november, 2020 kl 20:32

  Vilken härlig bild! Har du foppatofflor?

  0
  • Svara
   Anna
   27 november, 2020 kl 08:28

   Haha, nej det är mina Salomon trailskor :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.