Aktuellt

Snål!

Jag är det snålaste som finns. Med undantag vad gäller mat och kaffe. När det gäller övrigt kommer jag sällan till skott. Och inte förrän saker verkligen tar jag mod till mig och lättar på pl¨ånboken.

Därför blev jag glad häromveckan när mina spinningskor från 2007 plötsligt gick sönder i spännet. Skorna ser förövrigt ut som nya, men nu gick de ju faktiskt inte att spänna. Att spinna med skor som sitter löst kan vara ödesdigert och rentav  farligt. Jag skulle alltså få shoppa!

Kommer hem alldeles glad i hågen, redo att klicka hem något nytt och modernt. Så rotar Fredrik fram ett par gamla trasiga cykelskor från tidig medeltid och konstaterar att de har samma spänne som mina spinningskor. I ett nafs har han monterat över spännet från den ena skon till den andra och plötsligt har jag två fungerande skor. Och ingen giltig anledning att shoppa.

Snål är både miljövänligt och hållbart. Men ibland är det faktiskt lite tråkigt…

Men de där solglasögonen med genomskinligt glas. De behöver jag ju faktiskt fortfarande!

6+

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  5 oktober, 2020 kl 21:22

  Syskon igen! Fast jag köper gladeligen löparskor, PT-timmar, simlektioner och resor. (Det första och sista är dock inte så miljösnällt kanske men å andra sidan går den sista inte att göra och jag gör det bara 1g/år)

  0
  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2020 kl 17:30

   Ja löparskor, kaffe och mat går under min radar. Och resor när det begav sig. PT-timmar är jag för snål för, men blev lite pepp av ditt senaste inlägg!

   0
 • Svara
  E
  5 oktober, 2020 kl 22:50

  Jag kan också va en snålis, bad en bekant som har en metallverkstad gjuta av en viss skruv till mina clipspedaler istället för att bara köpa nya pedaler.. var ju bara den ena det var fel på!

  0
  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2020 kl 17:32

   Haha. Underbart! Pedaler är ju heller inte jättekul att lägga pengar på. Så det var smart så. Så kan du lägga pengarna på något roligare. Fast då måste man låsa in snåltarmen någonstans för annars får man ju aldrig tummen ur. Vet jag med bestämdhet :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.