Aktuellt

Skåneleden SL2 Häckebergasjön runt

Det finns fördelar med rundslingor. När man kan dumpa bilen fullastad för övernattning och ta sig runt sin etapp med enbart dagpackning. Skåneleden erbjuder inte många rundslingor men runt Häckebergasjön kan man genom att kombinera etapper skrapa ihop 24 km. Det gjorde vi som uppvärmning till vårt spabesök.

Skåneleden
Etapp: 14,  15 och 15A

Hur: Parkerade bilen där Skåneleden korsar landsvägen mellan Häckeberga och Dörröd. Finns en praktisk parkering precis där.

Svårighetsgrad: Första 9 kilometerna är lite knölig terräng, resten är mestadels breda grusvägar.
SkåneledenEfter de senaste vandringarna längs kusten känns det underbart att få komma in i skogen igen. Det känns mer på riktigt. En strandäng är mer som en söndagspromenad bland folk. När man får lite lera under trailskorna blir det mer vandring. Lite mer outdoorfeeling.

SkåneledenFörsta nio kilometerna är fantastisk natur. Vi tror vi ska få höstfärger men skogen spirar ännu i grönt. Och grönt är ju skönt. Det är sen gammalt.
Skåneleden
Vi har spanat in ett vindskydd efter 9 km där vi ska duka upp till lunch, men när vi närmar oss hörs röster som från en hel skolklass. Vi pausar en halv kilometer tidigare och finner oss till ro under ett träd. Eller JAG finner mig till ro. Fredrik tycker det är blött under trädet och flyttar med gasolköket ut på ängen. Föga noterar han den koblaja han nästan ställt maten i…

s

Från här och framåt kännetecknas rundan av grusvägar. På grusvägar går det lättare att prata då man slipper gå på led. Gott så. Men grusvägar med väldigt stora stenar på gör efter ett tag ont i fötterna. Börjar längta efter mina duntofflor som jag såklart inte tagit med mig.

Skåneleden

Vi hinner med ett kaffestopp med medhavt och något tillplattad Köpenhamnare (ni får googla den) innan vi kommer tillbaka till bilen. Här ifrån har vi 20 minuters bilresa till Frisksportarstugan i Dörröd där vi tänkt övernatta. En bloggpaus tänker ni då, men nej: internet göre sig icke besvär.

På en brant bakom Frisksportarstugan finns ett vindskydd som ska komma väl till pass.  Inte för sömn men för skrotupplag, linsbyte, regnskydd, madrassblåsning, champinjonhackning och ombyte. Jag sover hellre i vårt röda slott. För att slippa spindlarna och inte bli väckt av en älg som slickar mig i hårfästet.

Skåneleden

Det är en nästan omöjlig uppgift att hitta en platt yta till tältet men vi får nöja oss med halvplatt. Mellan vindskyddet och utedasset. De sluttande förutsättningarna gör att jag ett par timmar senare ska hitta mig själv i en hög längst ner i fotändan på tältet…

Till smattret av regn mot vindskydd tillagar vi vår trerättersmeny. Stekt bröd med kantareller.  Pasta med tomatsås, svamp och mozzarella. Sirapskaka. Sirapskakan tillagad någon helt annanstans än vid vår camp men god ändå. Man kan inte äta krabbelurer varje gång…

En lång dag är till ända. Nu återstår bara skönhetssömnen i tältet innan vi beger oss mot The Lodge. Kontrasten mellan skit under naglarna och doften av spa är obetalbar.  Den bästa blandningen av allt.

Se det som ett tips från coachen.

 

13+

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.