Aktuellt

Fötter

Jag tränar massor, men väldigt sällan mina fötter. Idag ägnade jag nästan två timmar enbart åt dem. Fot-workshop på HIIT Basecamp i Malmö.

Mina fötter har ett eget liv. Helt omöjliga att styra från min kontrollcentral. När jag försöker spreta med tårna händer inget annat än att jag spretar med fingrarna. När jag försöker lyfta på BARA stortån händer inget. Jag koncentrerar mig så jag biter mig i tungan men det leder ingen vart. Det finns ingen autobahn ner till mina fötter.

Det är en svidande känsla att känna sig funktionsoduglig. Och jag ger mig tusan på att lära mig. För jag fattar att det är viktigt med starka fötter. Det vore ologiskt annars.

Hur ofta tänker du på dina fötter?

8+

16 Kommentarer

 • Svara
  Sofia
  17 oktober, 2020 kl 20:25

  Jag började tänka på att ta hand om mina fötter första gången jag fick problem med dem. Nu försöker jag ge dem lite uppmärksamhet varje dag.
  Är det inte ofta så, tyvärr, att det är ett problem som behöver lösas som krävs för att bli motiverad att göra saker?

  0
  • Svara
   Anna
   18 oktober, 2020 kl 07:10

   Precis så är det. Och när problemet är över tappar man motivationen igen… I alla fall jag. Så stört! :O

   0
 • Svara
  Märta Johansson
  17 oktober, 2020 kl 20:31

  Varje vecka på yogan när vi ska ligga på rygg med fötterna upp mot taket och långsamt rotera i fotlederna. Det är den svåraste övningen på hela yogapasset. Mina fotleder är så jädra orörliga. Men spreta med tårna kan jag iallafall, alltid något :-)

  0
  • Svara
   Anna
   18 oktober, 2020 kl 07:09

   Då är vi tvärtom. Rotera fotleder är det enda jag kan med mina :D

   0
 • Svara
  Johanna
  17 oktober, 2020 kl 23:35

  Jag tycker att jag brukar ägna mina fötter hyfsat mycket uppmärksamhet (fast jag känner igen det där med att koncentrera sig järnet på att lyckas lyfta bara stortårna – hur gör man?!). Brukar snurra lite före löprundorna och kör lite tåhävningar medan jag håller på med annat, fotbadar mer eller mindre regelbundet och ger dem extra kärlek genom att ge dem barfotaskor oftare än högklackat nuförtiden. Och ändå protesterar nu vänsterfoten jättemycket sedan några veckor! Så otacksamt och väldigt frustrerande!

  0
  • Svara
   Anna
   18 oktober, 2020 kl 07:09

   Neeeej! Inte ont! Och extrataskigt när du har hand om fötterna så! Ge mig ett par veckor så är jag redo för fikalöpning. Säg det till foten så den förstår att det är värt att hålla sig hel! Fika alltså. Ingen fot kan motstå det!

   0
   • Svara
    Johanna
    19 oktober, 2020 kl 23:11

    Fikalöpning alltså! Det borde ju få den tjurigaste fot att bli glad igen!

    0
    • Svara
     Anna
     20 oktober, 2020 kl 07:54

     Alltså vi måste fikalöpa två gånger! Först den till solde som är på tur. Och sen måste vi ha en långpanna när alla fötter är redo som landar mitt i ett matwienerbröd på Leve.

     0
 • Svara
  Gert
  18 oktober, 2020 kl 10:57

  Jag går på fotvård var tredje månad.
  Jag tar medicin mot gikt. Kunde knappt gå när jag hade det.
  Då tänkte jag verkligen på fötterna.

  0
  • Svara
   Anna
   20 oktober, 2020 kl 07:45

   Aj gikt låter oskönt! Bra att det finns medicin!!!

   0
 • Svara
  Hannas krypin
  18 oktober, 2020 kl 11:26

  Jag tänker på mina fötter för lite. Så dumt ju med tanke på att de bär all min kroppsvikt på sig.

  0
  • Svara
   Anna
   20 oktober, 2020 kl 07:46

   Det gör nog de allra flesta! Jag med.. :D
   Fast jag stoppar oftast inte in dem i trånga skor. Jag tycker inte om osköna saker… :D

   0
 • Svara
  A-mamman
  18 oktober, 2020 kl 20:44

  Du bara måste läsa folkeandcompany tänkte jag men han har tyvärr släckt sitt konto på IG. Du kan i alla fall söka på den # och hitta bilder och filmer från författaren till Fottrappan. Jätteintressant!

  0
  • Svara
   Anna
   20 oktober, 2020 kl 07:46

   Tack så mycket för tips! Ska kolla in det!

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  18 oktober, 2020 kl 22:53

  Tro det eller ej men jag gör det varje dag! Helt enkelt för att annars skulle de inte fungera ö h t. Ja du vet ju hur de ser ut…

  0
  • Svara
   Anna
   20 oktober, 2020 kl 07:50

   Heja dig! Och heja dina fötter som samarbetar så väl trots allt!

   1+

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.