Aktuellt

Att förlänga eller förkorta…

Om det finns en diagnos för att hålla sig till planen så har jag den. Har jag bestämt mig att springa en viss distans så springer jag den, inte en meter kortare. Har jag bestämt att morgonspringa så morgonspringer jag.  Hur motigt det än känns. (Förutsatt att jag inte fått ont någonstans då alltså, för då lyssnar jag.) Jag kortar aldrig en runda för att den är jobbig, tråkig eller för att benen är fulla av skånsk SILLAMJÖLK (ja ni andra får googla, jag försöker bara flasha med mitt skånska ordförråd efter 27 år här nere). Däremot händer det att jag förlänger…

rönneberga backe

Som idag. Jag ska cykla en runda som börjar med 25 km motvind. Och när jag äntligen vänder och får vinden i ryggen glömmer jag snabbt hur pestigt det precis var. Plötsligt är det jättehärligt att cykla. DÅ är det lätt hänt att man råkar lägga på en extrakrok. Och en till. Tillslut har jag lagt på så många krokar att jag inte kommer hinna hem till lunch. Skickar ett ”sorry, jag är sen”-meddelande och tar en extrasväng till i bara farten….

Kommer hem en halvtimme efter tidtabell och möter en orolig man i hallen. För meddelandet har inte gått fram. Det gör sällan det när man har telefonen på flygplansläge…

Men ändå. Ibland är det kul att spontancykla lite. För en som gärna planerar varenda meter i förväg!

Är du spontan eller planerar du och håller dig till planen?

11+

5 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  18 oktober, 2020 kl 22:52

  Jag är typ världsbäst på att ha ursäkter för att förlänga men jag har noll för att förkorta. Däremot springer jag enbart på tid. Är det en timme bestämt så är det en timme. Inte 59 minuter och 27 sekunder

  0
  • Svara
   Anna
   20 oktober, 2020 kl 07:50

   Haha, tid är för de seriösa löparna som började springa INNAN gps-klockorna :D Vi som kom igång lite senare kör på distans. Eller ibland både ock. Om en jämn kilometer infaller på 59:27 skulle jag nog också fortsätta. Även om det blev 11,2 km. Blev det däremot 11.85 hade jag fått fortsätta lite till….. När jag provspinnar mina pass här hemma, spinnar jag på distans, tid och hela låtar. Gärna får månen också stå i rätt vinkel för att jag ska sluta :D

   1+
 • Svara
  Hannas krypin
  21 oktober, 2020 kl 13:56

  Jag brukar alltid säga att jag är flexibel men när det kommer till träning är jag allt annat än det. Det blir helt fel i mitt huvud när jag ställt in mig på ett visst träningspass och så kommer maken och föreslår något annat. Så, jag håller mig till planen för annars tappar jag all motivation….

  0
  • Svara
   Anna
   22 oktober, 2020 kl 08:46

   Rutiner och planer is da shit! Fast det är jobbigt när världen rämnar för att instruktören inte dyker upp, klockan inte är laddad eller jobbet drar över på tiden :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.