Aktuellt

Rehab, prehab och löpstyrka

Jag inser att jag inte kan cykla mig i löpform. Och eftersom jag pga min trasiga fot inte heller kan springa mig dit har jag kommit till insikt och klokskap. Jag ska påbörja uppbyggnad av styrka och spänst så att jag liksom inte går sönder när jag väl får trycka på play och börja springa!

Under månader har jag sparat coola styrkeövningar under kategorin LÖPSTYRKA på instagram. Men har aldrig kommit längre än så. I går klickade jag fram mina samlade inlägg och frossade loss. Det blev mycket höftböjare! Here goes:

Rekvisita: Matta samt gummiband till träning  Och en sämre sopad altan.

Börjar med godingen ovan. För styrka i höftböjare. Ben växlas i farten med stopp i ytterläget en stund innan man byter igen. 20 ggr (10 lyft per ben). 3 set.

Fortsätter att plåga höftböjaren men kompletterar med typ hela resten av benen och rumpan för extra party på en onsdag. Börja med höftlyft och utsträckt ben. Dra knät mot dig och sträck ut igen. Behåll rumpan lyft under hela övningen. 10 per ben och växla. Tre omgångar.

Statisk höftböjare med vikt. Ursäkta stirrig min, var lite kämpigt med balansen… 30 sek per sida. 3 omgångar. Avslutade med några pulsningar på toppen sista varvet. För att suga ut det sista.

Sidoplanka med gummibandsdrag. Så här i efterhand kanske man kunde önskat att man haft handen under axeln och orkat lyfta höften en aning, men alltså det var lite tufft… Ja ni ser ju ådrorna på halsen! 10 drag per sida. Tre omgångar.

Nästa övning kräver tre bilder att förklara:

 Helt underbart för sidobålen. Planka till vridning till roddrag alltså. Grymt! 10 per sida. Tre omgångar.

Men den roligaste har jag sparat till sist. Språng upp i rabatt kallas den. Kanske inte officiellt, men i min värld…

Låt medhjälpare hålla i ett gummiband runt dig om du inte har något att knyta fast dig i. Starta från utfall, skjut i från med fart och landa i väl vald rabatt. Tillbaka till utfallet och upprepa. 10 ggr per ben. Tre omgångar.

Fokus höftböjare som ni ser. Kanske inte att rekommendera att köra alla på raken. Själv blandade jag upp med lite armhävningar och plankor för att vila höften mellan varven.

Vill du också testa men har ont om gummiband i hemmagymmet har jag en rabattkod.  Koden FALL2020 ger dig 15% rabatt på ett helt köp här.

[Inlägget är ett betalt samarbete med estore.nu]

6+

2 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  4 september, 2020 kl 10:15

  Jag vet inte vad som är värst för en löpare: svag eller stel höft? Troligen har jag båda. Och ett ont knä vill att jag undviker utfall av olika slag, vilket ju annars är toppen som enbensträning för löpare. Så jag kör cirkelpass med lite allt möjligt och fortsätter andra dagar på min inslagna löparväg till undergången. För så här sakta som jag springer nu minns jag inte att jag gjort någonsin.
  Och det var min humörhöjande kommentar.

  0
  • Svara
   Anna
   7 september, 2020 kl 21:23

   Känner mig också på väg mot undergången som löpare. Hur ska vi vända det här? Trolleri och dejt med löparfen? Eller så bara ger vi oss attan på att vi snart springer snabbt och lätt igen :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.