Aktuellt

Dan före raceday

Raceday i morgon. Förberedelserna gjorda. Milen i benen och nummerlappen uthämtad. Naglarna skrikigt turkosa, snyggt matchade med den rosa tröjan som ligger framplockad och redo. Peppen är total och pastan vilar gott i magen. För i morgon ska jag springa genom Helsingborg omringad av glada löpare och peppig publik. Eller inte. Det kom nått emellan…

helsingborg marathon

Raceday i morgon. Jag har snickrat min egen medalj och hittat mitt eget sällskap. Vi kommer starta tre timmar tidigare än vanligt och komma i mål 3 timmar senare. För vi ska PROMENERA ett marathon.  Sånt som man gör när kroppen inte riktigt samarbetar.

Därför får vi hålla vår egen uppvärmning utanför Dunkers och hitta vår egen sportdryck (läs cappuccino) på Espresso House efter ett par hundra meter. Vi får heja på oss själva i Råå och samtala sår i öronen på varandra. För prata orkar man ju när man går.

Vi kommer att ha lunchpaus när vi når Kärnan och ta en avstickare ner i stan för kaffe och energipåfyllning. Extravaganser man kan unna sig när det inte finns någon reptid eller liveuppdatering som avslöjar en.

Problemet är hur vi ska planka in på Sofiero och Fredriksdal utan att betala inträde. Eftersom jag bara vet hur man plankar in i vildsvinshägn får det nog den snälla vägen runt om. Och det blir ett utmanande pussel att få ihop till  42,2 kilometer exakt på mållinjen.

Ser ni någon som går fram och tillbaka på Gröningen i morgon så är det jag och min lättlurade vän. Gör vågen då, vi kan behöva det!

19+

2 Kommentarer

 • Svara
  Löparlisa
  4 september, 2020 kl 15:03

  Då får ni heja på oss om vi lufsar förbi er! Vi är fem som ska springa Mölleexpressen plus sista milen på maratonbanan!

  0
  • Svara
   Anna
   7 september, 2020 kl 21:24

   Det hade varit superkul. Vi lyckades dock inte tajma er framfart. Ni hade nog både gått i mål, badat, bytt om och tagit er hem innan vi gjorde vår entré på målrakan :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.