Aktuellt

Cykling genom årstiderna

Jag dammade av cykeln i mars. Sen dess har jag följt årstiderna och böndernas arbete därute på åkrarna. Jag har klätt av plagg för plagg för att nu klä på dem igen. Ett i taget.

Jag har hoppat av cykeln i farten för att fota den första rapsen. För att några veckor senare drunkna i de knallgula fälten. Jag har sett vallmofälten komma och gå, lärt mig alla sädesslagen och fascinerats av solrosor. Men nu mina vänner är det slut på det fina. Nu är det enda som finns kvar en smaskig lukt av dill och gödsel. Och i morse var mörkerpremiär. Som jag fruktat. Men alltså, det var riktigt härligt.

Klär mig lysgult och ger mig ut i det som känns som natten. Ser världen vakna från sadeln, och upptäcker ett investeringsbehov.

Jag behöver solglasögon som inte är mörka. Inte för att skydda mot solen utan mot blåst och insekter. Skyddsglasögon liksom.

För med mörka glasögon i mörker spelar det ingen roll att bilarna ser mig. Jag hade liksom inte sett en elefant om den så stod mitt på vägen!

På önskelistan alltså: cykelglasögon för mörkerbruk! Tur att jag snart fyller år!

9+

2 Kommentarer

 • Svara
  E
  11 september, 2020 kl 21:00

  Kan du rekommendera några långa cykelbyxor?

  0
  • Svara
   Anna
   14 september, 2020 kl 06:34

   Tyvärr inte. De jag har är från 2008 och urnoppiga. Googlade lite i våras och det verkar helt ute med långbyxor. Hittade bara benvärmare. Men när det är kallt är det ju skönt med extratyg på rumpan också! Meddela gärna om du hittar nått!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.