Aktuellt

Befria muskerna!

Jag håller på att testa en ny klocka. En sån där som mäter pulsen och sömnen. Och säger till en på skarpen ibland. Ni ska få veta allt om den sen. Tills dess, håll till godo med mitt första övervakade dygn…

polar ignite

Lördag kväll och jag går och lägger mig redan klockan 22.  Jag vet att det är pensionärsvarning på den, men klockan har som tur var inga sånna nedriga kommentarer att komma med. Den är tyst och snäll, och jag somnar gott med vetskapen om att hjärtat slår 39 slag per minut just nu.

Någonstans kring fyrasnåret behöver jag på toa.  En pensionärsvarning till som klockan är väluppfostrad nog att hålla tyst om. Somnar om och vaknar 06:36. Då har jag sovit i åtta timmar och 36 minuter. Nästan världsrekord. Förväntar mig något peppigt från klockan på armen, men allt jag får är ett förvånat: ”Redan vaken?”  Känner mig nästan dum som vaknat så tidigt, men det var ju det där med min inre pensionär. Jag är född sån. Det är faktiskt bara virkningen som fattas sen är jag fullfjädrad. Korsord och pussel är redan typ det roligaste som finns.

Anyway. Jag står på mig. Kliver upp. Och har jordens lugnaste morgon innan jag ger mig ut på en cykeltur.

84 kilometer senare ber klockan mig att befria musklerna. Jag har uppnått 196% av mitt aktivitetsmål, men vad exakt gör man när man befriar sina muskler? Jag provar soffan. Och korsord.

”Öka rörligheten”, blinkar till på armen. Vad vet den om min rörlighet? Jag är ju smidig som en katt och mina muskler är jättebefriade.  Någon timme senare ska jag öka smidigheten också? Är det inte samma sak? Eller betydde rörligheten att jag skulle röra mig? När jag precis cyklat över halva Skåne och är grymt förtjänt av soffan…

Det  här är helt crazy spännande. I morgon ska jag få en sömnanalys. För bästa resultat får jag se till att inte bli kissnödig i natt!

Fortsättning följer…

15+

6 Kommentarer

 • Svara
  Annika
  13 september, 2020 kl 21:53

  Min säger åt mig att röra mig… när jag gått/sprungit nästan 30 000 steg. När tycker den man ska vila?😂

  0
  • Svara
   Anna
   14 september, 2020 kl 06:42

   Oklart. De missade att programmera den funktionen. Någon Cappuccinouppmaning har jag heller inte fått…

   1+
 • Svara
  Hannas krypin
  13 september, 2020 kl 22:04

  Jag hinner knappt starta min klocka innan den säger åt mig att röra på mig. Det är en vanlig garmin så inget så där finurligt som du har. Men ändå liksom….

  0
  • Svara
   Anna
   14 september, 2020 kl 06:44

   Har den med på kontorsjobbet idag. Rädd att den kommer att få spel… och att chefen hittar mig på skrivbordet görandes burpees. Eller i en lårstretch, för stretcha behöver jag tydligen enligt klockan…

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  15 september, 2020 kl 18:55

  Jag hade blivit skitstressad av att ha en sån manick på armen. Klarar ju nästan inte av att ha gps. haha! Jag vill vara fri och litar på min känsla. :-)

  0
  • Svara
   Anna
   17 september, 2020 kl 07:44

   Stressigt också att tro man har sovit gott (förvisso lite kort) och sen få veta att ens nightly recovery var under normal…. Blir stressad varje gång jag vaknar och tänker att klockan ser mig :D
   Fast lite kul är det ändå när det går bra :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.