Aktuellt

Sista morgonen…

Söndag och kanske årets sista lediga morgon i högsommarvärme. Och jag har en plan!  Vi ska gå upp tidigt, åka till Saxtorpssjöarna och bada i vår ensamhet. Långt innan semesterfirarna vaknat. Långt innan intåget av badankor, skrikande barn och folk som inte håller avstånd.

Vi ska bada, och medan håret torkar skulle vi laga gröt i ljuset från morgonsolen. Instaperfect hela vägen…

Tills Fredrik glömmer gasolen!

Jag är tokhungrig men vill inte åka hem.  Fredrik som känner sig lite dum åker på gasoljakt och kommer tillbaka tomhänt efter 40 minuter.

Jag är fortfarande tokhungrig men att äta gröten hemma känns antiklimax. Och jag vill inte hem till vår stekheta altan. Jag vill sitta här vid min sjö där det fläktar i håret. Jag vill sitta här så mycket att jag blandar gröten kall. Den borde väl kunna svälla ändå. Med lite solvärme.

Det gör den inte. Det blir välling. Och nu dör jag av hunger. Har varit vaken i fyra timmar utan mat. Jag som inte klarar mer än en kvart…

De uppblåsbara flamingosarna är på ingång. Stimmet. Och vällingen förblir välling.

Så jag ger upp. Vi åker hem. Och nästa helg ska det regna…

Men gröten blev god på spisen.

 

8+

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  18 augusti, 2020 kl 15:00

  Åh vad tråkigt. Jag hade åkt hem och tillbaka igen. Eller försökt hitta en butik nära. Brukar ha en bar eller bröd med för att vara på den säkra sidan när hungermonstret sätter in. Och förresten, om det regnar nästa helg kommer det garanterat vara varmare i vattnet än på land! :-)

  0
  • Svara
   Anna
   18 augusti, 2020 kl 17:24

   Det är sant! Man ska tänka positivt! Fast gröten är inte lika god när den blir uppblandad med regnvatten :D

   0
   • Svara
    ingmarie Nilsson
    19 augusti, 2020 kl 21:47

    haha! Ni får ha paraply med såklart!

    0
    • Svara
     Anna
     20 augusti, 2020 kl 08:04

     Jag ska fundera på den :D

     0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.