Aktuellt

Rött eller grönt?

Fredrik vill köpa nytt tält. Vårt är för dåligt ventilerat tydligen. Tältet han spanar på är snordyrt och finns i tre färger: mörkgrönt, rött och bajsbrunt.

Österlenleden

Innan vi ens går in på prislappen måste vi avhandla det viktigaste: färgen!

Alltså jag älskar rött. Ser alla de där bilderna framför mig, det röda tälten med bergen i bakgrunden. Godmorgon-bilden inifrån tältet med det röda tälttyget mot den stilla sjön. Alltså framsidorna på Utemagasinet…

Vackert så man får knottror.

Mitt mer mörkrädda jag trivs med att inte synas. Att tältet smälter in i omgivningen så ingen yxmördare ser oss och kommer på dåliga tankar. Både brun och grön är bättre ur den synvinkeln.

Så hur väljer man? Snygga bilder är ju inte så värt om man ska ligga och känna sig rädd. Fast ändå, det finns väl inga yxmördare i naturen…?

Det finns ett rött på Naturkompaniet i Lund. I övrigt är alla tält slut i Sverige. Corona-hemestern har helt uppenbarligen varit lönsamt för vissa branscher! Ett rött nu eller ett grönt i slutet av juni? Som är det datum som anges för påfyllning av lagren.

Sen var det prislappen. Vi snackar 12000 och jag försöker förstå hur det kan vara så dyrt. Tänker att de måste spinna tråden förhand för att få till en sån leveranstid, men Fredrik hänvisar till ett bevingat uttryck:

For quality scream once!

När han av en händelse googlar uttrycket för att visa mig att det ens existerar får han två träffar. Båda tillhör den här bloggen….

Så nu menar han att det är officiellt att jag värdesätter kvalitet. Och tar det som en inköpsorder.

Måste bara välja färg innan han slår till. Hjälp mig!

 

6+

12 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  21 augusti, 2020 kl 18:02

  Den bruna färgen går ju bara bort. Både den röda och den gröna ser rätt schyssta ut. Rött kan dock vara rätt lurigt om man som jag är känslig för om det är *rätt* röd nyans (jag vill inte ha några orangea toner eller någon dragning åt snällare röda nyanser. Rejält rött skall det vara). Har du kollat på det irl? Har du/ni varit i kontakt med tillverkaren och kollat när det på riktigt kan tänkas dyka upp gröna tält?
  Har du vandrat eller sprungit hela dagen tror jag din kropp struntar högaktningsfullt i tältfärgen när det är dags att lägga sig. Yxmördare ute i skogen är rätt sällsynta; större risk att bli skjuten om man sitter på fel uteservering när några av Malmös mer intressanta element får för sig att göra upp.

  0
  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2020 kl 15:12

   Har sett den röda på riktigt. Den är farligt perfekt :D
   Så om jag slår upp tältet i skogen och inte på Lilla Torg bör det vara safe? Nästan så jag blev övertygad om rött nu!

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  21 augusti, 2020 kl 20:58

  Rött! Syns ändå inte i mörkret. ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2020 kl 15:13

   Sant! Får låta bli att tälta i norrland på somrarna bara :D

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  21 augusti, 2020 kl 21:00

  Dessutom gör rött att en galen jägare inte kan ta miste på tältet och en älg. ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2020 kl 15:13

   Smartaste idag. Klart jag ska ha rött!

   0
 • Svara
  Hanna
  21 augusti, 2020 kl 22:43

  Blev nyfiken o gick in o kolla. Röstar på grönt! Gillar att man smälter in i naturen o sen är väl röd en färg man inte ska ha i sovrum för att den typ stressar ditt undermedvetna?! Så kanske bäst o skippa den på tält också?! Tror en lugn grön är bättre även ur den synvinkeln 🤔🙃😊

  1+
  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2020 kl 15:14

   Tack för ny input om sovrumsfärgen. Tog genast upp det med maken som naturligtvis hade koll på att innertältet var gult och gav ett behagligt gult sken. Hur funkar gult och god sömn, vet du det?

   0
 • Svara
  Lisa
  22 augusti, 2020 kl 08:30

  Rött utan tvekan. Enkom med tanke på snygga foton, men det är väl ack så trevligt.

  0
  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2020 kl 15:15

   Fina foton är viktigt :D

   0
 • Svara
  A-mamman
  23 augusti, 2020 kl 22:06

  Grönt – min favoritfärg. Även om jag förstår vad du menar med fotovänligt rött – som gula regnjackor i Lofoten /IG-skadad

  0
  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2020 kl 15:16

   Gillar också grön. Fast kanske mer en lite ljusare grön än denna. Jag tror jag slipper fundera mer. Det kom precis en avisering om paket från Naturkompaniet….

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.