Aktuellt

Betraktelser från ett gym

Jag tog mina spaghettiarmar och gick till gymmet. Det var typ hundra år sedan.

Tänkte skaka liv i överkroppen efter att den fått åka räkmacka på en cykel sen i mars. I 350 mil har den liksom bara suttit där och gottat sig när benen fått jobba. Där dess tyngsta lyft har varit 750 ml vattenflaska. 4 reps per pass. Men lite rörlighet har den i alla fall fått. När jag har försökt fiska upp energin ur ryggfickan. Ett konststycke som kräver sin gymnast.

Men alltså idag var det dags. Man får ju inte bli så svag att man inte orkar lyfta kaffekoppen!

Så nu sitter jag här med skakiga armar. Och fascineras över alla olika typer av människor som tränar på ett gym.

Coola Kalle som drämmer vikter i golvet så golvet skakar. Ofta i kombination med ett avgrundsvrål som får speglarna att vibrera.

Snygga Siri som tar fler selfies än kilon på stången, och som inte verkar bry sig ett dugg om att folk tittar när hon gör sig snygg framför kameran.. Själv tar jag bara selfies när jag är ensam. Därav aldrig selfies från gymmet…

Krokiga Ken på body pumpen som har en sån bristfällig teknik att det gör ont bara att titta på.

Frusna Filippa som spinnar ett helt pass i huvtröja.

Svettiga Sören som lämnar en sjö av svett runt sin cykel. Och tror att trägolv mår bra av att fuktas.

Uttråkade Tonårs-Tanja som följt med sin peppiga förälder men som inte tycker det är hälften så roligt som föräldern.

Gertrud-Stjärtrud med push-up-rumpa på byxorna.

Hörlurs-Kalle som envisas med ha egen musik på passen och får instruktören att fundera på om det är något fel på Linda Bengtzing….

Tondöva Tony som gör alla övningar i otakt. Går ner i knäböj när alla andra går upp.

Och Pink Panter med de blekrosa tightsen som mest ser ut som hon glömt byxorna hemma.

Och ja. Nu könsdiskriminerar jag lite. Det finns såklart tjejer som slänger vikter och killar med push-up-rumpa. Och nej. jag är inte perfekt. Det händer att jag har byxorna bakåfram eller att jag  slänger hårspännen omkring mig utan att märka det. Jag tar också selfies (när ingen ser) och har en svanskota som gör att jag inte kan göra snygga situps. Min vänsteraxel är sned efter ett brott på nyckelbenet och det ser konstigt ut när jag gör vissa axelövningar.  Men jag har i alla fall inte blekrosa tights med pushup…

10+

6 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  20 augusti, 2020 kl 22:56

  Det finns en undergrupp till Coola Kalle: de killar som släpper stången eller viktplattor från hög höjd för att försöka verka coola trots att de inte har lyft någon vikt att tala om… Sedan är det ju väldigt tydligt vilka klädmärken det är som gäller om man håller till i friviktsdelen.

  0
  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2020 kl 15:09

   Jepp. Viktsläpparna känner jag igen! Och deras kläder också :D Ett välbekant fenomen!

   0
 • Svara
  thesonj
  21 augusti, 2020 kl 13:05

  Tondöva Tony fascinerar mig. Även om en inte känner takten själv så ser en ju åt vilket håll de andra jobbar, tänker jag? Men tydligen inte för det här har jag sett under alla år som instruktör :)

  0
  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2020 kl 15:10

   Ja det är jätteskumt. Extra värst är det när självaste instruktören tillhör den kategorin. Då snackar vi vilda västern i salen!

   0
 • Svara
  Anna
  21 augusti, 2020 kl 14:03

  ”Den vilsne” bör också nämnas.
  Oftast en man som anmält sig till ett bodystep eller body jam pass utan att ha en aning om vad för grupp-pass han har anmält sig till.
  Jag lider ofta med dem där de står vid sin step bräda och försöker hålla takten, hinna med i alla stegen för att ibland bara uppgivet stå och titta sig omkring utan att veta hur han ska ta sig igenom denna timme.

  0
  • Svara
   Anna
   25 augusti, 2020 kl 15:11

   Också lite roligt är body buildersarna hamnar på body pump och lastar stången för 8 reps….:D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.