Aktuellt

När Garmin blir hackat…

Garmin Connect har tydligen legat nere sedan igår, och i tidningen står att läsa att det förmodligen rör sig om en ransomware-attack…

Vad ransomware-attack är har jag inte en aning om men de har tydligen blivit hackade. Så att Garmin-folket inte kan komma åt sina konton. Mig själv inkluderad.

Jag bryr mig i nuläget inte alls eftersom jag inte har några pass att registrera. Hade faktiskt inte ens märkt att sidan ligger nere.  Men frustrationen i olika forum är monumental. I facebookgruppen Garmin Connect Sverige kan man roa sig länge. Folk ska efter ett dygn utan Garmin minsann byta klocka. Det är INTE ok att sidan ligger nere såhär. Hur ska man nu veta vad som hände medan man sprang?

Å andra sidan finns det lika många som jag. Som undrar om man verkligen bara tränar för att analysera passet i Garmin efteråt? För att göra snygga instabilder med distans och medeltempo på? Och om oregistrerade pass ens har hänt? Siffrorna finns ju på klockan för egen beskådan, det räcker väl?

Fast det finns ett problem. När min fot är cykelduglig och jag ska cykla över halva Skåne igen, då behöver jag Garmin. Jag behöver ett streck på cykeldatorn att följa, annars vetetusan var jag hamnar. Att ofrivilligt hamna i Eljaröd när man skulle till kaffebaren i St Olof är bra mycket värre än att inte kunna analysera dagens stegfrekvens….

Så det kunde ju de där hackarna haft lite förståelse för!

Så länge kan vi alla ta ett djupt andetag. Duka fram en riktigt god cappuccino och sätta oss i soffan. För den träning som görs nu har uppenbarligen ändå inte hänt och alla eventuella snygga kilometertider kan inte bevisas….

Så en gofika mina Garmin friends, så får ni med Polar och Suunto hålla ställningarna. Spring snyggt!

15+

6 Kommentarer

 • Svara
  Hans Broomé
  24 juli, 2020 kl 14:56

  Anna, det fina med Garmin är att det oftest finns en omväg att gå för att få in GPX-filen till enheten utan att vara online. Googla det… Till en äldre version av GPS-klocka så anslöt jag den till datorn med USB och kopierade in filen till den dolda katalogen ”Newfiles” på klockan…

  0
  • Svara
   Anna
   25 juli, 2020 kl 22:40

   Tack för tipset! Mannen som är lite mer teknisk än jag lyckades lura in dagens runda i cykeldatorn! Annars hade vi nog inte varit framme än….

   0
 • Svara
  Esther
  24 juli, 2020 kl 17:47

  Nu var jag tvungen att kolla in Garmin connect Sverige … Jag skulle också vilja se mitt pass från igår och jag har komisk nog bytt får 2 månader sen från polar till Garmin, men vilken panik vissa får hahahha

  0
  • Svara
   Anna
   25 juli, 2020 kl 22:40

   Paniken är underbar att läsa. Fast lite tragiskt är det nog allt :D

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  25 juli, 2020 kl 19:10

  Kan inte låta bli att skratta åt det här. På riktigt, har folk inga värre bekymmer i livet har de banne mig inga bekymmer. Har aldrig riggat ett enda pass på någon sån där sida och klarat mig alldeles utmärkt ändå. Tacka vet jag penna och träningsdagbok. Omöjlig att hacka! :-D
  Och såklart du klarar av att cykla utan Garmin-anslutning!

  0
  • Svara
   Anna
   25 juli, 2020 kl 22:43

   Vi lyckades få in kartan i cykeldatorn ändå. Annars är det jättejobbigt att behöva stanna och kolla google maps hela tiden. Att jag inte kan läsa över passet i strava struntar jag fullständigt i :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.