Aktuellt

Bättre sillpackat på stranden än 51 pers på en femmilssträcka?

Jag följer rekommendationer. Tvättar händer och nyser i armveck. Undviker folksamlingar men räds inte en uteservering med avstånd mellan borden. Jag förstår tanken med de flesta restriktionerna men inte alltid logiken…

Vi snackar maxgränsen på 50 personer. Som gäller på motionslopp men inte på Ullared eller på stranden.

Jag arrangerar ett Ultra på 50 km och maxgränsen för folksamlingar är 50 personer. Det logiska hade varit att inte låta fler än 50 personer vistas samtidigt i startområdet. Eller målområdet.

Men att som tävlingsarena räkna både start, hela den 50 km långa sträckan och målområdet köper jag liksom inte riktigt. Det är 50 personer utspridda på en extremt stor yta, där man dessutom kan anta att alla är friska. Man springer oftast inte en ultra med feber…

Jag hade hellre befunnit mig på en stig mellan Snogeholm och Dalby även om det fanns 100 andra på samma sträcka än att cruisa omkring på Ullared med svettiga semestershoppare.

Fast det är ju jag. Hur tänker du?

 

20+

6 Kommentarer

 • Svara
  Joanna S
  19 juli, 2020 kl 13:48

  Hmm Dunkin Donats vagn i startområdet – bilden måste vara från New York Maraton? 😉

  0
  • Svara
   Anna
   20 juli, 2020 kl 15:15

   Nej det är Enduro19 i Sjöbo… Haha, nej nu ljög jag igen! Det är New York så klart! De mest välkomna mössorna någonsin!

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  19 juli, 2020 kl 23:02

  Jag är ju som du vet inte så orolig av mig (för egen del) när det gäller Covid. Men precis som du förstår jag inte rikigt logiken i alla beslut och restriktioner. Man kan ju i och för sig vara en ”frisk smittbärare”. Alltså kan även en pigg ultralöpare vara ”farlig” men å andra sidan känns det inte som att ultralöpare tillhör någon högriskgrupp.. jag vet att bl a LED ändrade om sitt race till en slags träning där man bl a inte får vara kvar i målområdet efter loppet och starten är lite spridd. Kanske en ide?

  0
  • Svara
   Anna
   20 juli, 2020 kl 15:17

   Vi är ju inte fler än 50 totalt så det är inget problem. Tänker mer på andra smålopp som kanske har 100 deltagare på 8 mil…

   1+
 • Svara
  Johanna
  20 juli, 2020 kl 00:45

  Ja dessa ologiska restriktioner. Jag fattar helt att vi behöver göra vad vi kan för att minska smittspridningen men jag kan inte begripa varför det slår så olika. En uteservering kan ha 80 gäster eller 120 eller hur många som nu kan sitta med avstånd, men tar du dit musiker som spelar då är det max 50 som gäller. Lite konsekvens hade kanske varit en bra idé? Och alla gånger hellre ute i skogen med 100 andra utspritt än på vilket köpcentrum som helst!

  0
  • Svara
   Anna
   20 juli, 2020 kl 15:21

   Låter ju hur galet som helst!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.