Aktuellt

Första gången – Stävie Frontyard

Det är alltid läskigt med saker man gör för första gången. Innan man fått rutin, och koll på allt som kan gå fel. Därför är det lite läskigt att att det är mindre än tre veckor till premiären av Stävie Frontyard...

stävie frontyard

En frontyard är som än backyard fast ändå inte. Det är en varvbana fast kortare, bara 3 km. Första varvet har du 30 minuter på dig. Sedan 29, 28, 27 osv. Tills du liksom inte hinner runt mer.

För deltagaren är de svåra besluten hur man ska fördriva tiden i början, om man ska gå baklänges, hjula eller ringa en vän för att få tiden att gå. Eller om man ska fika jättemycket i början för att man inte hinner fika sen…

För mig som arrangör kräver uppgifterna  hjärnceller. Hur ska någonsin hålla reda på när nästa varv ska starta? I en backyard är det ju plättlätt, varje heltimme. Här är det liksom 09:00-09:30-09:59-10:17…. ja ni fattar, jag kommer vara bortkollrad innan varv tre.

Och hur ska jag komma ihåg när tiden är ute och de som kommer in inte ska tillåtas fortsätta. Hur ska jag bocka för i mitt gigantiska excelark och inte titta snett på raderna?  Och framför allt hur ska jag göra allt detta 15 timmar i sträck!? För ja. Vi gjorde ett lopp till. En night edition direkt efter ordinarie lopp. För att efterfrågan var stor och vi inte kunde stå emot.

Som tur var har jag fått en fusklapp…

stävie frontyard

21 juni blir jag kanske ett nervvrak. Men sen har jag semester.

PS: Vill du se min förvandling till nervvrak gör du klokt i att anmäla dig. Vi släppte platserna idag, och har inte så många kvar! Och så har vi jordgubbstårta istället för medalj. Det är ju ändå annandag midsommar.

13+

4 Kommentarer

 • Svara
  hatten
  1 juni, 2020 kl 16:41

  Vill så gärna testa en frontyard! Synd att den här är så långt bort. Lycka till och hoppas det blir bra!

  0
  • Svara
   Anna
   2 juni, 2020 kl 15:44

   För en gång skull tycker jag att det roliga ligger jättenära :D Annars brukar det vara jag som sitter och trånar över allt kul som händer långt bort!

   0
 • Svara
  A-mamman
  3 juni, 2020 kl 09:18

  Det där lät ju lite kul! 3 km på 30 min stressar inte ens mig. Men sedan ska man springa snabbare och snabbare ju tröttare man blir? Hmmm. Blir kul att läsa om loppet efteråt i alla fall.

  0
  • Svara
   Anna
   5 juni, 2020 kl 07:46

   Det är det som är så spännande! Kan faktiskt inte ens gissa hur länge jag skulle hålla ut. Man vet ju hur fort man kan spring 3 km, men där på slutet har man ju dels jättemånga km i benen och dessutom precis sprungit 3 km innan, utan många sekunders vila…. Ska bli grymt kul att se hur det går!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.