Aktuellt

170 mil men var är Vättern?

Det sägs att man ska ha 150 mil i benen för att genomföra Vätternrundan på ett någorlunda bekvämt sätt. När jag konsulterar Strava ser jag att jag redan cyklat 170 mil i år. Så tokigt att jag inte är anmäld till den Vätternrunda som inte ens går…

Jag vet inte vad som ligger bakom siffran 150 mil men jag tror mig ana att det är något magiskt som händer precis där.  Utan att veta hur många mil jag cyklat upptäckte jag nämligen någon gång för 1-2 veckor sedan att det hänt något med min cykling. Jag orkar trycka mer och jag kan få upp pulsen på ett sätt som tidigare liksom varit omöjligt. Och wattmätaren på spinningcykeln visar helt nya fancy siffror.

Det är som en pollett-trillat ner hos den eviga nybörjarcyklisten som aldrig fått till känslan av att vara stark tidigare. Nu har jag i smyg formulerat den tanken ibland. Liksom hej vad det går.

Antingen är det för att jag passerat de magiska milen eller så har jag haft några turdagar i cykelbenen.

Vi får väl se om känslan består…

12+

7 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  4 juni, 2020 kl 20:46

  Vilken häftig känsla! Och tänk om 150 mil är en magisk gräns för alla som cyklar?!

  0
  • Svara
   Anna
   5 juni, 2020 kl 07:48

   Du får undersöka saken :D

   0
 • Svara
  Emelie
  4 juni, 2020 kl 21:58

  Men då måste du ju passa på att köra #minvätternrundan nu då när du tränat så bra! Du är ju galen nog att hitta på nån bra 315-km runda hemmikring. Jag längtar redan efter racerapporten!!!

  0
  • Svara
   Anna
   5 juni, 2020 kl 07:51

   Det lät ju superkul! Fast jag betalar nog inte 250 kronor för att cykla ensam i mina egna hoods. Men jag skulle ju lätt kunna göra det utom tävlan. Åååå, nu satte du griller i huvudet på mig. Cykla till en kaffebar i Göteborg och dricka kaffe för 250 kronor! :D

   1+
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  5 juni, 2020 kl 22:29

  Du är en grym cyklist (och löpare)! Minns ju hur mycket du cyklade förra året! Nog måste det finnas lite virtuella lopp? Eller prova The conquerer-event som jag håller på med! Då får man ju t o m medalj. :-)

  0
 • Svara
  Annelie
  8 juni, 2020 kl 19:16

  Eller så kör du egen Vätter-runda i sommar med Fredrik….

  0
  • Svara
   Anna
   8 juni, 2020 kl 22:06

   Ja den tanken är ju inte fel. Och så finns det ju bästa kaffestället i Jönköping ju. Så vi skulle få planera starten så vi är där under deras öppettider :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.