Aktuellt

Tränat på riktigt

Ibland får jag inte till ”riktighetskänslan” när jag tränar annat än löpning. Löpningen gör mig liksom trött, hungrig, svettig och lycklig. De där komponenterna som gärna ska ingå för att det ska kännas på riktigt.  Hemmaträningen prickar oftast inte in alla punkter. Har man otur med youtube-valet prickar det inte ens nån. Och faktiskt är det inte ofta  gruppträningen heller prickar full pott. Jag tror det är den där sista punkten ”lycklig” som uteblir. Jag går liksom hem med en jaha-feeling i kroppen. Och utan det där bottenlösa skriket efter mat som när man sprungit ett riktigt rackarbajsarlångt pass.  Men idag alltså, tränade jag på riktigt. Inomhus.

Ett HIIT-pass med olika längd på intervallerna. Enkla men roliga övningar. Med rätt vikter till rätt övning. Till skillnad från hemma där det enda paret hantlar jag äger ska passa både till tricepspressar och marklyft.  Med rätt vikter kunde jag få full utdelning av ett pass med grymt bra flyt utan en massa prat och vila hela tiden.

Kan inte ta på vad det var som fick det att kännas på riktigt idag. Att svetten yrde och att jag faktiskt kände mig just lycklig efteråt kan vara svaret. Och att jag hittade en ny favoritövning. Jag ska tipsa om den en dag. Håll tillgodo.

12+

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  16 maj, 2020 kl 19:12

  Jag fattar precis! Det är någon grej med löpning som gör att man får en annan tillfredsställelse. Men jag har märkt att även simning och tuff styrketräning kan ge mig det nu. Läste någonstans att det är något i det monotona som gör oss lyckliga. (Som i både löpning och simning) Tuff styrketräning med puls har tydligen liknande effekt. Så du har nog hittat ett bra substitut! Hur känner du efter cyklingen? Jag brukade mest känna mig mör och liksom seg. Lyckan varade inte längre än tills jag fått av mig hjälmen typ. Men det kanske är för att jag är så kass cyklist. Läste nämligen också att man behöver vara ganska ”bra” för att få en kick…

  1+
  • Svara
   Anna
   17 maj, 2020 kl 09:49

   Ahhh, vilken superintressant kommentar! Jag blir lycklig av cykelrundorna också. Jag tror det också har lite med längden att göra, man måste vara ute en stund. Bli så där härligt trött. Det är inte samma känsla som efter löpning men nog second best. Förutsatt att jag tagit i lite och inte bara lallat runt. Ganska ”bra” skulle jag dock inte kalla mig. Känner mig fortfarande som en nybörjare trots att jag under dessa två skadeår faktiskt cyklat typ hur mycket som helst :D

   0
 • Svara
  A-mamman
  17 maj, 2020 kl 19:51

  Can’t wait! På riktigt alltså.

  0
  • Svara
   Anna
   18 maj, 2020 kl 16:28

   Kommer inom kort :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.